Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sundhedsbesøg i Dagtilbud

01. september 2020
Vi igangsætter et nyt koncept ”Sundhedsbesøg i Børnehaven”, som skal få endnu mere sundhed ind i hverdagen i børnehaven og samtidig sikre, at alle børn trives. Tilbuddet gælder alle 4-årige børn. Sundhedsbesøgene er et samarbejde mellem alle Dagtilbud og Sundhedsplejen, hvor en sundhedsplejerske kommer på besøg i børnehaven en gang om året.

Formålet med sundhedsbesøg

Sundhedsbesøgene skal få endnu mere sundhed ind i hverdagen i børnehaven. Gennem aktiviteter og lege, som er sjove for børnene, vil sundhedsplejersken kunne opspore mange ting i forhold til børnenes udvikling og motorik. Med sundhedsbesøget vil vi sammen med forældrene sikre, at alle børn trives bedst muligt eller sørge for, at de får den rette hjælp til det.

Sundhedsbesøget foregår i børnehaven

Sundhedsplejersken kommer mens børnene er i børnehaven, hvor sundhedsplejersken vil lave lege og aktiviteter og observere børnenes motorik og undervejs veje og måle børnene. Hele seancen finder sted i en rar og tryg atmosfære sammen med en kendt pædagog og 6-8 andre børn fra børnehaven.

Din rolle som forælder

Det er frivilligt, om dit barn skal være med i sundhedsbesøget. Inden besøget får du tilsendt et spørgeskema om dit barns sundhed og udvikling og samtykke til, at dit barn deltager. Ud fra spørgeskemaet og observationen vurderer sundhedsplejersken og pædagogen sammen om en fælles indsats kan fremme dit barns trivsel og udvikling.

Du kan læse mere om Sundhedsbesøg i Dagtilbud her.

Del indhold