Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Masser af ekstra sommeraktiviteter i Aalborg i år

08. juli 2020
”Sommermillioner” fra staten til børn og unge bliver nu til ekstra sommeraktiviteter i Aalborg. Ny hjemmeside samler et hav af muligheder og på flere kulturinstitutioner kan hele familien være med. Aalborgs fritidscentre tilbyder også massevis af spændende oplevelser.

Hvis du er ung i Aalborg Kommune siger du måske ja tak til diskgolf? Eller hvad med et øko-madlavningskursus? Måske du er mere til nogle dage på SUP-boards? Er du voksen og savner inspiration og tilbud til børnene kan huledesign eller sejlads i minimarinaen måske være noget.

Vi er godt i gang med genåbningen efter Coronaens hærgen, men mange holder alligevel sommerferien hjemme i år. Staten har afsat ekstra midler til sommeraktiviteter over hele landet for børn unge mellem 6 og 17 år og givet dem til kommunerne. Aalborg Kommune har allerede arrangeret et hav af særlige 2020-aktiviteter:

- Vi har et dedikeret og meget varieret kultur- og fritidsliv i Aalborg, som på trods af en svær periode aldrig har ligget stille. De har på rekordtid etableret en masse ekstra aktiviteter over hele kommunen. Lige som Ungdomsskolen og Kulturskolen også har fået ekstra ting i kalenderen. I år har Aktiv Sommer jo også 40 års jubilæum, og vores faste sommertilbudsaktør har rekordmange underholdende tilbud på hylden. Så der er noget for enhver smag kan jeg godt love, siger Jan Nymark Thaysen, fungerende rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune har oprettet hjemmesiden www.sommer2020.dk, hvor man samler et overblik over alle sommeraktiviteterne. Herfra kan man orientere sig og finde vej til de enkelte aktiviteter. I skrivende stund er der 89 aktiviteter fordelt i hele Aalborg Kommune.

Fritidscentrene stiller op med masser af aktiviteter for børn og unge

For en del børn, unge og udsatte grupper har Corona-krisen været særlig svær, og mange har været isolerede og stået uden for sociale fællesskaber og almindelige hverdagsrytmer såsom at komme i fritidsklubben. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen har med de ekstra puljemidler sat fokus på denne gruppe af børn og unge. Det er resulteret i en masse fede sommeraktiviteter i 2020, som fritidscentrene har arrangeret i samarbejde med lokale foreninger, frivillige- og boligorganisationer. Aktiviteternes formål er at understøtte læring, sociale fællesskaber og et kriminalpræventivt sigte.

- Jeg er utrolig glad for, at det er muligt at tilbyde alle disse aktiviteter for børn og unge, som måske ikke skal ud at rejse denne sommer. Det betyder særligt meget, at vi løfter det sammen med frivillige organisationer og civilsamfundet. Jeg håber, at aktiviteterne giver børnene og de voksne mange gode oplevelser, nye fællesskaber og samtidig en tryghed i vores by. Og så håber jeg, at børnene får en dejlig sommerferie, siger fungerende rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Nuuradiin S. Hussein.

Kontakt dit lokale fritidscenter for tilmelding

Aktiviteterne kommer til at foregå rundt omkring i Aalborg Kommune i henholdsvis Nord, Sydøst, Centrum og Øst. Det er de lokale fritidscentre, som er omdrejningspunktet for aktiviteterne, hvor børn og unge i alderen 6-17 år fra lokalområdet kan deltage.

Er du eller dit barn interesseret i at være med til nogle af de mange sportsaktiviteter, lege, kreative dage og udflugter, så kontakt dit lokale fritidscenter for tilmelding. Du behøver ikke at være tilknyttet eller tilmeldt fritidscentret, og mange af aktiviteterne er gratis at deltage i. Du kan følge med i aktiviteterne på dit lokale fritidscenters Facebookside.

Del indhold