Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sommerpulje til oplevelser i landdistriktet

29. maj 2020
Sommeren i 2020 bliver speciel i Danmark og også i Aalborg - på grund af coronaens stadige indflydelse. Mange danskere og nordjyder holder sommerferien hjemme, så nu etablerer Sundheds – og Kulturforvaltningen en særpulje, der skal støtte sommeroplevelser i Aalborgs landdistrikt.

Mange har måttet aflyse deres sommerferie til sydlige rejsemål denne sommer. Mulighederne for at rejse til udlandet er generelt begrænsede i relation til corona-krisen. Aalborg Kommune er heldigvis geografisk en stor kommune, hvor specielt landdistriktet giver anledning til smukke og anderledes oplevelser. Nu vil Sundheds- og Kulturudvalget hjælpe kreativiteten i landdistriktet lidt på vej, med en aktivitetspulje, hvor man kan søge støtte til at etablere sommer- og efterårs-oplevelser i Aalborgs landdistrikt:

- Jeg håber puljen kan være med til at skabe nogle gode oplevelser i vores smukke natur og gode faciliteter i vores landområder i kommunen. I en sommer, hvor udlandsturen måske er sat på standby, skal vi have skabt nogle gode lokale alternativer. Vi har så meget at tilbyde i forhold til udendørs aktiviteter, hvor borgerne kan komme ud og opleve i trygge rammer med god afstand i forhold til Covid-19-retningslinjerne. Vi håber, at denne nye pulje kan hjælpe vores initiativrige landdistrikt ud over rampen, siger Jan Nymark Thaysen, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune

Puljen, der er tidsbegrænset, er oprettet fra dags dato og kan søges af foreninger, som har gode idéer til events og oplevelser i sommer- og efterårsperioden i 2020.

Puljen til sommeraktiviteter har en ramme på 500.000 kr., hvor det maksimale støttebeløb er på 50.000 kr. pr. ansøgning. Der stilles ikke et generelt krav om medfinansiering, der kan forlænge tiden for gennemførelsen:

- Vi vil jo gerne have rigtigt mange ansøgninger, og gerne hurtigt. Så kan der komme nogle aktiviteter i kalenderen. Så hvis man går med en idé om at arrangere en event og har behov for ekstra bord-bænkesæt, udbygning af grillfaciliteter, aktivitetsudstyr, opgradering af vandrerturskort, kulturelle aktiviteter eller lignende, så synes vi man skal tage og se om ikke denne pulje kunne være interessant at søge. Vi vil gøre alt for at ansøgnings- og eventuelt bevillingsproces kører så glat og ukompliceret som muligt, fortæller Lisbeth Machholm, konsulent i landdistriktsgruppen i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Hvem kan søge og hvornår:

Sommerpuljen er tiltænkt samråd, borgerforeninger, folkeoplysende foreninger og kulturinstitutioner, der virker i landdistriktet.

Den kan søges fra nu og frem til 30. september 2020

Læs mere og ansøg på /om-kommunen/landdistriktsudvikling/tilskudsmuligheder   


 

Del indhold