Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune vinder Byplanprisen 2019

03. oktober 2019
Torsdag aften blev det offentliggjort, at det unikke samarbejde mellem Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune løber med Byplanprisen 2019.

Prisen gives for den gennemgribende omdannelse af Tornhøj / Kildeparken i Aalborg Øst, hvor det på forholdsvis kort tid er lykkedes at skabe en positiv udvikling i et af Nordjyllands mest udsatte boligområder.

Byplanprisen er landets fornemste hæder for særlig indsats til at fremme gode, smukke og innovative bymiljøer.

Det var en meget glad rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen, der sammen med Direktør i Himmerland Boligforening Ole Nielsen og Aalborgs stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen modtog prisen ved dagens Byplanmøde i Køge.

- ”Jeg er utrolig stolt over anerkendelsen – både med tanke på resultaterne, men også over de skridt, som har kendetegnet processen for at nå så langt. Vi har haft et tæt samspil mellem kommunen, Himmerland Boligforening, in-vestorer, rådgivere og fonde, og det gode samarbejde har spillet os så stær-ke, at vi i Aalborg nu for 3. gang løber med Byplanprisen. Det er jeg på hele byens vegne utrolig stolt over ”, siger rådmand Hans Henrik Henriksen. Og han fortsætter:

- ”Det her er i vores optik et eksempel på fremtidens forstad – fremtidens planlægning og fremtidens strategiske byudvikling. Det er lykkedes os at skabe et blandet boligområde, hvor også private aktører føjer sig ind i et alment boligområde under forvaltning, så bydelen har udviklet sig til et almindeligt blandet bykvarter. Hele Kildeparken 2020 er under forbilledlig forvandling – mange nye beboere ønsker i dag at flytte til bydelen, vi er meget bevidste om Himmerland Boligforenings særlige evne og vilje til at agere løftestang, ikke blot inden for egen matrikel – men til gavn for en mangfoldig bydel”, slutter rådmanden.

Det er i øvrigt 3. gang Byplanprisen går til Aalborg. Senest modtog Aalborg Kommune prisen i 2016 for Aalborg Havnefront, og i 2006 fik vi prisen for det stærke formidlingsarbejde med de bevarende lokalplaner i ’Hasseris – bevar mig vel’.

Om Byplanprisen
Byplanprisen blev indstiftet i 1996 af Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen, og tildeles hvert år til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer”. Vinderen afsløres hvert år i oktober på Byplanmødet.

Baggrund og nominering
Læs mere på Dansk Byplanlaboratoriums hjemmeside

Del indhold