Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Erhvervsvirksomheder er glade for praktikanter fra Grønland

26. august 2019
Aalborg Kommune og virksomheder samarbejder om at få grønlandske ledige i arbejde

Det kan være svært at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter en periode med helbredsmæssige eller personlige problemer. Det er ikke lettere, hvis du er grønlandsk borger i Danmark.

Derfor yder Aalborg Kommune en særlig indsats for at give borgere med arktisk baggrund en fod inden for i virksomhederne.

"Vi har rigtig gode erfaringer med at have grønlandske borgere i praktik på virksomhederne. De kommer ud og får et ansvar. De oplever, at der er brug for dem. Samtidig får virksomhederne øjnene op for, at de fleste grønlandske borgere, der er flyttet til Aalborg, kommer med en arbejdsidentitet og kompetencer, som virksomhederne kan bruge", fortæller virksomhedskonsulent Torben Krogsgaard.

For Poul Sandgren blev praktikken hos Bates Cargo-Pak ApS indgangen til en læreplads i virksomheden. Hos Bates Cargo-Pak ApS har de bestemt ikke fortrudt, at de åbnede døren for Poul.

"Poul viste klart, at han brændte for det. Han var motiveret fra dag 1, og han sagde, den her læreplads vil jeg have. Jeg vil gerne have en læreplads her ved dig. Og det har jeg ikke fortrudt den dag i dag!", fortæller Jan Bjerg, Lagerchef ved Bates Cargo-Pak ApS

Bates Cargo-Pak

Begge er med i en ny kampagnefilm, hvor man også møder eksempler fra virksomhederne AP Møbelpolstring og SushiMania. Filmen er blevet til et samarbejde mellem Jobcenter Aalborg og Artic Consensus.

"Fælles for de tre virksomheder AP Møbelpolstring, Sushimania og Bates Cargo-Pak er, at de selv oplever, at de har fået utrolig meget igen. Det viser, at mangfoldighed betyder meget på en moderne arbejdsplads. I Aalborg har vi et tætte bånd til og mange borgere fra Arktis. Så det er bare med at udnytte den mulighed.", fortæller Lise-Lotte Terp, Direktør Artic Consensus.

Arbejdskraft, herunder rekruttering og opkvalificering var da også et centralt tema på en erhvervskonference d. 16. august i forbindelse med Aalborg-dagene i venskabsbyen Nuuk i Grønland. Her deltog bl.a. magistraten fra Aalborg Kommune. Der er fremgang både i Aalborg og Nuuk fortæller Rådmand Mai-Britt Iversen:

"I Grønland er der også brug for mere arbejdskraft. Det er positivt, fordi det jo betyder at rigtig mange flere ledige kan komme i gang på arbejdsmarkedet"

Se filmen - "Den gode historie" på både grønlandsk og dansk.

 

 

 

Del indhold