Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Aalborg ansætter leder til nyt rytmisk kompetencecenter

05. juli 2019
Nu er lederen til det nye Kompetencecenter for Rytmisk Musik fundet. Den 41-årige Søren Burholt Kristensen er navnet og han har enorm erfaring fra musikmiljøet med ind i det nye job.

Det er en kapacitet med stor erfaring på musikområdet, som kulturafdelingen i Aalborg Kommune får på holdet, når det nye Kompetencecenter for Rytmisk Musik starter op efter sommerferien. Søren Burholt Kristensen har igennem mere end 20 år være en vigtig del af det aalborgensiske musikmiljø og har igennem årene skabt sig et stærkt netværk i musikbranchen – både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.

Aalborg Byråd afsatte i forbindelse med budget 2019 midler til etableringen af Kompetencecenteret for Rytmisk Musik der skal samle ekspertise og skabe optimale betingelser for vækstlaget i områdets musikmiljø og sørge foren øget professionalisering af den rytmiske musikscene.

-          Jeg er rigtigt glad for at vi har fået Søren Burholt Kristensen ind som leder af vores nye kompetencecenter. Vi har i en årrække haft stor fokus på at skabe gode faciliteter og nye arenaer for kommunens kulturliv. Men med det her center strør vi frø til vækstlaget – til at opfostre vores egne talenter der kan blomstre. Jeg er sikker på at Søren er den helt rigtige til den opgave. Han har stor erfaring, kendskab og ikke mindst passion for området, så vi glæder os til at starte op efter sommeren, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune

Søren Burholt Kristensen har mange gode erfaringer fra store dele af det rytmiske musikmiljø at trække på:

  • Han har i en årrække været ansat på Skråen, han har i flere år været involveret i MUSAM – Musisk Sammenslutning Aalborg og har herigennem haft muligheden for at få kendskab til regionens mange unge lokale musikere.
  • Han har sideløbende engageret sig i en lang række projekter med fokus på udviklingen af vækstlaget. Derudover har Søren drevet sit eget musikselskab, deltaget i en lang række danske og udenlandske branchefestivaller og har derigennem stor erfaring med musikbranchen mange facetter som udgivelser, management af bands mv.  
  • Han er en anerkendt person i det rytmiske musikmiljø på landsplan med et enormt netværk. Han har siddet i bestyrelsen for ROSA – Dansk Rocksamråd, han har været formand for ORA – Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere, han er ambassadør for Nordisk Kulturfond og sidst men ikke mindst har han være medlem af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

Søren Burholt Kristensen har første arbejdsdag 1. august, og han glæder sig til at komme i gang.

-          Jeg har i rigtig mange år arbejdet med det aalborgensiske og nordjyske vækstlag, men ser nu frem til at have fuld fokus på at understøtte miljøet, så det er lidt af et drømmejob jeg har fået.  Jeg kommer fra dag et til at arbejde med at få skabt en platform, som kan give musiklivet i Aalborg de rette værktøjer og bedst mulige betingelser, for at kunne opnå deres potentiale og skabe musik på et højt niveau, siger Søren Burholt Kristensen.

Del indhold