Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Aalborg er klar til Nordjyllands største sommerevent

25. juni 2019
Aalborg er for femte gang vært for The Tall Ships Races fra den 2-6 juli 2019. Samtidig kan byen fejre 20 års jubilæum som værtshavn – det bliver med 68 af verdens smukkeste skibe, 70 gratis koncerter ved Limfjorden, børnelegeland og Danmarkshistoriens største fyrværkerishow.

Aalborg er for femte gang vært for The Tall Ships Races fra den 2-6 juli 2019. Samtidig kan byen fejre 20 års jubilæum som værtshavn – det bliver med 68 af verdens smukkeste skibe, 70 gratis koncerter ved Limfjorden, børnelegeland og Danmarkshistoriens største fyrværkerishow.

Det var kærlighed ved første blik. Da skibene sejlede ind i Limfjorden i 1999 og skabte en unik ramme for hygge og fest på Aalborg Havnefront. Det blev begyndelsen på en kærlighedshistorie mellem Aalborg og The Tall Ships Races, der har varet i 20 år.

”Det er 20 år siden, at Aalborg var vært for The Tall Ships Races første gang. Første gang var i 1999. Det var før, at jeg fik mine børn. Første gang var også før, at havnefronterne blev forvandlet fra industri til et mekka for kulturelle oplevelser, boligområder og fredelige oaser. Jeg er stolt over, hvad både Aalborg og The Tall Ships Races har vokset sig til på de 20 år. Med et samlet besøgstal på over 3,1 mio. besøgende har The Tall Ships Races været de største begivenheder i Aalborgs historie,” siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

”Det betyder rigtig meget for Aalborg og hele Nordjylland, at vi får internationale events af den størrelse til byen. The Tall Ships Races er nemlig med til at fortælle historien om vores by i hele verden. Det skaber sammenhold og fællesskabsfølelse, at vi i Aalborg Kommune er så gode til at stå sammen om at skabe en så flot sommerevent. The Tall Ships Races er på mange måder et fremragende eksempel på, at vi udvikler Aalborg sammen. Denne storslåede event blev startskuddet til en forvandling af vores havnefronter. Og det var slet ikke blevet til en så storslået og uforglemmelig event, hvis ikke det var for alle de frivillige, erhvervslivet, samarbejdspartnere og byens borgere.”

Danmarkshistoriens største fyrværkerishow

Hvis du synes fyrværkerishowet under The Tall Ships Races i 2015 var stort og fantastisk, så bare vent til du oplever det nye show, som fyrværker Gunnar Knudsen har kreeret til The Tall Ships Race 2019 i Aalborg.

Showet har et maritimt tema, og det tager tid at komponere sådan et show, der bare skal spille på dagen, for der er ingen mulighed for en generalprøve.

”Det er ca. halvandet år siden, vi havde det første møde om showet. Det bliver endnu større og mere komplekst end i 2015. Det kræver 20 mand på Limfjordsbroen, når 4.500 kilo krudt skal fyres af. Det er det største fyrværkerishow, jeg nogensinde har lavet i Danmark,” fortæller Gunner Knudsen fra Højen & Magic Fyrværkeri.

Fyrværkerishowet kan opleves fredag den 5. juli kl. 23.15


Se hele programmet i vores TSR-avis 


Vidste du, at:

  • Aalborg er for femte gang værtshavn for The Tall Ships Races i dagene 2-6 juli 2019.
  • Aalborg har været vært i 1999, 2004, 2010, 2015.
  • Det er første gang, at Aalborg er starthavn for The Tall Ships Races.
  • Med et samlet besøgstal på over 3,1 mio. besøgende har The Tall Ships Races været de største begivenheder i Aalborgs historie
  • Aalborg Kommune sender 150 unge trainees til søs
  • Der bliver sat over 1 km. hegn op
  • Der opstilles 40 containere svarende til ca. 700 kvm (næsten en håndboldbane)
  • Til de tissetrængende er der 200 toiletter
  • Har du brug for en pause, så er der sat 300 borde-bænkesæt op i arrangementsområdet.

 Tallship2019

Del indhold