Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Valgplakater

24. maj 2019
Hos Aalborg Kommune får vi lige nu rigtig mange henvendelser om valgplakater.

Mange sender os et tip om ulovligt ophængte valgplakater via vores indberetningstjeneste tip på www.aalborg.dk/tip, og det er vi rigtig glade for. De indkomne tip bliver prioriteret til tilsyn efter blandt andet en vurdering af, om der er problemer med trafiksikkerhed.

Af vejloven fremgår, at plakater ved et valg skal være nedtaget 8 dage efter et valg. I forbindelse med det forestående Europa-Parlamentsvalg, har vi i Aalborg Kommune imidlertid valgt at forlænge denne frist. Baggrunden er, at mange af plakaterne til Europa-Parlamentsvalget er blevet skubbet op øverst i lygtepælene, og derfor er vanskelige at nedtage uden en vis risiko for de personer, der skal udføre arbejdet.

Plakater opsat lovligt i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget skal således nedtages samtidig med valgplakater opsat til Folketingsvalget den 5. juni.

Del indhold