Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ny arkitektur- og højhuspolitik i Aalborg Kommune

29. april 2019
Fra den 29. april til den 26. maj er Aalborg Kommunes forslag til henholdsvis ny arkitekturpolitik og ny højhuspolitik i offentlig høring.

De gældende arkitektur- og højhuspolitikker i Aalborg Kommune har begge 10 år på bagen, og der er derfor et behov for at revidere og opdatere disse, så der også fremadrettet sikres et kvalitetsrigt og bæredygtigt by- og boligmiljø, der kan understøtte borgernes hverdag og oplevelse af byen.

I løbet af debatperioden vil Aalborg Kommune invitere til tre forskellige byvandringer, hvor alle er velkomne til at deltage.

På byvandringerne vil rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen og stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen introducere arkitektur- og højhuspolitikkerne med udgangspunkt i tre forskellige temaer; højhuse, parcelhuse og byrum.

- "De to nye politikker skal danne rammerne for, hvordan vi i Aalborg Kommune ser og arbejder med arkitektur, samt hvordan byens skyline skal udvikles. Aalborg vokser i højden, og det er vores fælles opgave, at den vokser på en måde, der kommer hele byen til gavn og glæde. Målet er at sikre byens helhed og samtidig skabe kvaliteter i den enkelte bydel og det enkelte byrum", udtaler rådmand Hans Henrik Henriksen, og fortsætter:

- "På byvandringerne vil der være mulighed for at stille spørgsmål og komme med kommentarer, og man er selvfølgelig også meget velkommen til at sende os kommentarer, som vil blive taget med i det videre arbejde."

Efter debatperioden sendes politikkerne til endelig vedtagelse i Aalborg Byråd.

www.aalborg.dk/arkitekturoghojhuspolitik findes forslagene til de to politikker.

Byvandringer

Onsdag den 8. maj kl. 17-19
Tema: Højhuse
Mødested: Studie:rummet, Østre Havn - Østre Havnegade 28, 9000 Aalborg

Onsdag den 15. maj kl. 17-19

Tema: Parcelhuse

Mødested: Parkeringspladsen ved Frejlev Kirke - Nibevej 298, 9200 Aalborg SV

Onsdag den 22. maj kl. 17-19
Tema: Byrum
Mødested: Scenen ved Trekanten, Aalborg Øst - Sebbersundvej 2A, 9220 Aalborg Ø 

Tilmelding til byvandringerne

Del indhold