Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Samlet erhvervsliv står bag ønsket om tredje Limfjordsforbindelse

16. januar 2019
Dansk Byggeri og Dansk Erhverv har meldt sig ind i Aalborg Alliancen.

Med Dansk Byggeri og Dansk Erhverv kan Borgmester Thomas Kastrup-Larsen glæde sig over, at det er et samlet erhvervsliv i Aalborg, der aktivt arbejder for en tredje Limfjordsforbindelse.

"De to organisationers medlemmer står for en stor del af beskæftigelsen i Aalborg Kommune. Med Dansk Erhverv og Dansk Byggeri som nye partnere sender vi et superstærkt signal til Christiansborg. Nu står hele erhvervslivet i Aalborg bag kravet om en tredje Limfjordsforbindelse. Et erhvervsliv, der samtidig tager ansvar og er klar til at få flere i arbejde. Derved skaber vi sammen det økonomiske råderum på 600 mio. kr., der gør, at vi kan medfinansiere den ny Limfjordsforbindelse", udtaler Thomas Kastrup-Larsen

De to organisationer er ikke bare lokalt, men også på landsplan store erhvervspolitiske spillere.

Dansk Erhverv repræsenterer en lang række brancheforeninger inden for serviceerhvervene.  Administrerende direktør Brian Mikkelsen understreger, at organisationen stadig arbejder for afskaffelse af den dækningsafgift, der indgår i medfinansieringen af Aalborg Alliancen. Alligevel går organisation med i Aalborg Alliancen.

"Det er velkendt, at Dansk Erhverv er generelt modstander af dækningsafgiften, som vi ser som en ekstra skat på erhvervslivet. Der er imidlertid her tale om et håndslag på, at nogle af de indkrævede midler anvendes til gode formål for erhvervslivet. Derfor tilslutter vi os denne aftale", fortæller Brian Mikkelsen.

Dansk Erhverv peger desuden på det positive i, at Alliancen arbejder for at få flere højtuddannede ledige i job. Det er ikke kun godt for Nordjylland, men bidrager i høj grad til virksomhedernes udvikling f.eks. inden for digitalisering, innovation og internationalisering.

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Her ser man Aalborg Alliancen som en vej til at få fjernet flaskehalsene, både når der tales om fremkommelighed og når det handler om at skaffe nye kvalificerede medarbejdere.

"Vi skal have en tredje forbindelse. Der er godt gang i byggeriet i Aalborg-området, og vi er helt afhængige af, at både medarbejdere, maskiner og materialer let kan komme over fjorden til de forskellige steder, vi arbejder. Samtidig ser vi allerede begyndende flaskehalse i forhold til at skaffe kvalificerede medarbejdere. Derfor er det kun positivt med et styrket samarbejde med både Jobcentret, a-kasserne og uddannelsesstederne", udtaler Henrik Holm, formand for Dansk Byggeri Nordjylland.

Du kan læse mere om Aalborg Alliancen på  www.aalborgalliancen.dk

Del indhold