Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Fremtidens Aalborg er blevet grønnere

04. december 2018
Den nye version af ”Fremtidens Aalborg” er netop udkommet. Den giver indblik i højaktuelle planer og projekter i Aalborg Kommune, og for første gang indeholder ”Fremtidens Aalborg” et samlet overblik over Aalborg Kommunes arbejde med FN´s verdensmål.

”Den nye version af ”Fremtidens Aalborg” er gennemsyret af, at Aalborg vil være en grøn kommune. Aalborg er med helt i front, når det handler om at tænke bæredygtigt og klimavenligt. Det nye universitetshospital bliver det første i Aalborg Kommune, der bliver koblet på en helt ny og C02 besparende køleløsning - fjernkøling. Det sker i et samarbejde med Region Nordjylland og Aalborg Portland, og det færdige anlæg bliver det mest effektive og mest bæredygtige fjernkølingssystem i Danmark og vil være blandt de bedste anlæg internationalt,” siger Thomas Kastrup Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, og fortsætter:

”For at fremme en mere bæredygtig byudvikling, så indsætter vi bl.a. førerløse el-busser på Astrupstien i Aalborg Øst. Det betyder, at en lang række borgere bliver mere mobile på en let, sikker og bæredygtig måde. Vi er også i fuld gang med etableringen af den moderne busbane BRT (Bus Rapid Transit) fra væddeløbsbanen til det nye universitetshospital.”

Læs Fremtidens Aalborg

Her er et udpluk af planer/projekter i Fremtidens Aalborg:

  • Aalborg Kommunes arbejde med FN´s verdensmål. (side 6)
  • Etablering af BRT forbindelsen (side 22)
  • Aalborg Øst under forandring – bl.a. fjernkøling til det nye universitetshospital og førerløse el-busser (side 26-27)
  • Det grønne rejsehold (side 46)
  • Aalborg uden affald (side 51)

”Fremtidens Aalborg” udkommer hvert halve år.

Del indhold