Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Mandag er der julemusik og modeltog på banegården

30. november 2018
Mød op og vær med til at donere overskud på 15.000 kr. fra DSB modelbane til Foreningen Broen, der støtter børn og unges deltagelse i fritidsaktiviteter.

De fleste har nok prøvet som barn at putte en mønt i den lille modelbane på Aalborg Banegård og med næsen solidt trykket mod ruden, se de små flotte DSB-tog køre rundt. De færreste har nok tænkt over, at de samtidig gør noget godt for andre børn. For overskuddet fra de små tog går til socialt arbejde.

I år donerer DSB overskuddet på 15.000 fra modelbanen til Foreningen Broen. Foreningen støtter børn og unge, hvor familien ikke selv har råd til, at børnene kan deltage i fritidsaktiviteter. Broen betaler både kontingent og nødvendigt udstyr. Det betyder, at børnene på lige fod med andre børn kan dyrke sport og fritidsinteresser. Udover at få et aktivt fritidsliv så får børnene oplevelser, nye venner og har det ikke mindst sjovt.

Pengene overrækkes på vegne af DSB af Rådmand Mai-Britt Iversen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen til Foreningen Broen mandag den 3. december 2018 kl. 15.15.

Her fyldes forhallen af duften af varm kaffe, småkager og ikke mindst dejlig julemusik fra DSB Aalborg Jernbaneorkester.For mange rejsende er det en glædelig overraskelse, og det bliver ivrigt filmet på mobiltelefonerne. For en del borgere er det efterhånden blevet en helt lille juletradition at lægge vejen forbi banegården og nyde den flotte musik. For akustikken i banegårdshallen egner sig fremragende til blæsermusik.

Fakta om foreningen Broen:
Siden 2009 har foreningen Broen i Aalborg hjulpet mange børn og unge i alderen 6-17 år til et aktivt fritidsliv. Det sker ved at yde støtte til kontingentet. Derudover går Broen også ind med praktisk hjælp omkring at få købt udstyr til aktiviteten. For at få hjælp skal man indstilles af en fagperson, der er i tæt kontakt med børnene i deres daglige arbejde. Det kan f.eks. være en socialrådgiver, en pædagog, sundhedsplejeske eller en skolelærer.

Fakta om modeljernbanen:
Langt tilbage i tiden har der været en lille modelbane i forhallen på Aalborg Banegård. I 1993 var den daværende bane helt nedslidt, og Modeljernbaneklubben H0-Aalborg byggede det nuværende anlæg med en model af Aalborg Banegård og Aalborg-tårnet. Modeljernbanen ejes af DSB og vedligeholdes i hverdagen af Peer Frederiksen fra DSB. Der er nu kun modelbaner tilbage i København, Aarhus og Aalborg. /p>

Del indhold