Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Digital registrering af parkering - nu skal nummerpladen indtastes på kommunens p-automater

19. januar 2018
Aalborg Kommune vil gerne gøre det nemmere at parkere i Aalborg. Fra mandag den 29. januar og 1-2 uger frem begynder vi derfor at indføre digital registrering af parkering på kommunens p-automater. Det betyder, at nummerpladen skal indtastes på p-automaten, og at indtjekningsbillet og møntindkast udgår.

Digitaliseringen af parkeringsområdet er en del af den nye parkeringsstruktur, som blev vedtaget af Aalborg Byråd i december 2016. Hensigten er at gøre parkeringsområdet mere tidsvarende og at holde trit med de øgede krav om digitalisering. Betalingen kommer fremover kun til at foregår via kortbetaling, mobilbetaling og abonnementsbetaling.

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen udtaler:

- ”Vi vil rigtig gerne gøre det lettere for bilisterne at parkere. Derfor erstatter vi nu p-billetten, som bilisterne tidligere fik, når de skulle parkere, med nummerpladeindtastning. Herved slipper man for at gå frem og tilbage til bilen med p-billetten, og man risikerer ikke en ærgerlig p-bøde, hvis p-billetten falder ned eller sidder forkert i forruden. Samtidig fjerner vi møntindkast ved betaling, da vi kan se, at møntbetaling længe har været faldende og nu kun udgør omkring 5% af betalingerne. Digitaliseringen af betalingsparkeringen kommer til at spare både tid og penge for bilisten, da man kun betaler for den tid, man parkerer”, slutter rådmanden.

Men digitaliseringen af betalingsparkeringen betyder også noget i et større perspektiv. Der bliver nemlig udskrevet 1,1 mio. p-billetter om året, så den nye betalingsform er langt mere bæredygtig og skånsom for miljøet. Og P-kontrol Nord skal fremover ikke længere kigge efter den udskrevne p-billet - p-vagterne har fået håndterminaler, så de frem over scanner nummerpladen for at se, om der er betalt for parkeringen, så vær opmærksom på at indtaste nummerpladen korrekt.

De eksisterende parkeringsautomater opdateres alle i uge 5 og 6, så hold øje med vejledning på p-automatens skærm. Skulle der være bilister, som tjekker ind på en af p-pladserne, inden systemet bliver opdateret, kan man sagtens tjekke ud i det nye system.

Vi starter opgradering af p-automaterne på de store p-plader i midtbyens yderkant (Sauers Plads, Kongrescenter og Havnefronten), og slutter på de helt centrale p-pladser (Vesterå, Budolfi Kirke, Brandstrupsgade m.fl.)

Del indhold