Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Overvældende interesse for at blive demensven i Aalborg Kommune

12. juni 2017
I Aalborg Kommune er interessen for at blive demensven så stor, at kommunen slet ikke nåede at fejre sit ellers ret ambitiøse mål om 4.000 demensvenner i 2017. I stedet kan Ældre- og Handicapforvaltningen indbyde til fejring af kommunens nu 5.000 demensvenner.

Du kan møde dem i Musikkens Hus, supermarkedet, hos Politiet, tandlægen, ja selv i folkeskolen kan du møde dem - demensvennerne. Borgere som du og jeg, der har sagt ja tak til Aalborg Kommunes tilbud om at lære noget om demens og om, hvordan de kan hjælpe mennesker med demens.
Aalborg Kommune har nemlig uddannet indtil videre 5.000 demensvenner i samarbejde med Alzheimerforeningen.

- Vi er overvældede over interessen for at blive demensven i Aalborg Kommune. Vi er meget ambitiøse på demensområdet, og derfor satte vi os det mål, at vi ville uddanne 4.000 demensvenner i 2017. Men vi er blevet løbet helt over ende af interessen, og derfor nåede vi slet ikke at fejre vores mål, inden vi var godt på vej mod de 5.000, fortæller rådmand Thomas Krarup om Ældre- og Handicapforvaltningens succes med at uddanne demensvenner.

Demensvenner lærer både at spotte mennesker med demens i gadebilledet og hvordan de kan tilbyde at hjælpe dem, hvis de for eksempel er forvirrede eller utrygge.

- Demensvennerne gør med ganske små handlinger en kæmpe forskel for mennesker med demens. En dag stod en ældre herre og tomlede i en rundkørsel i en af kommunens mindre byer - det fik en af vores demensvenner til at reagere og tilbyde sin hjælp. Den ældre herre havde ganske rigtig forvildet sig for langt væk fra hjemmet, men fik hurtigt hjælp til at finde tilbage igen. Den slags historier hører vi rigtig mange af fra vores demensvenner, forklarer frivillighedskoordinator og projektleder for demensvennerne i Aalborg Kommune Karin Boye Nielsen.

Fejring af demensvenner
Tirsdag den 13. juni kl. 15.00 fejrer Aalborg Kommune og Alzheimerforeningen, at der nu er 5.000 demensvenner i Aalborg Kommune. Det sker i Musikkens Hus, hvor musikere fra Symfoniorkestret slår tonen an, mens rådmand Thomas Krarup og direktør ved Alzheimerforeningen Nis Peter Nissen står for talerne.

LarsHorn_Demensven Politi

LarsHorn_Demensven Kirke 1

 

 Foto: Lars Horn, Baghuset Pressefoto.

Del indhold