Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Aalborgenserne skal sortere mere affald til genbrug

05. oktober 2016
Meget af det affald vi smider ud er værdifuldt, og det kan genbruges til nye produkter, hvis vi sorterer det rigtigt. Derfor får alle borgere i Aalborg Kommune en ny affaldscontainer i løbet af oktober eller november, hvor de blandt andet skal sortere plast, metal, minielektronik og elpærer.

Når vi sorterer affald som eksempelvis papir, plast og metal er det muligt at genbruge en stor del af det til nye produkter. Tomme konservesdåser kan blive til et nyt cykelstel, plastflasker til en fleecetrøje og gamle aviser til nye æggebakker. Derfor giver det mening at sortere mere af vores affald til genbrug.

Genbrug af affald er en gevinst for både samfundet og miljøet. I stedet for at brænde affaldet og udlede CO2 bliver det til nye materialer. En anden gevinst er, at vi bruger færre af jordens begrænsede ressourcer. Eksempelvis behøver vi ikke olie til nyt plast, når vi i stedet genbruger plast til nye produkter.

Vi skal have det maksimale ud af affaldet, og det kræver, at vi tænker på affald på en ny måde. At vi tænker over, hvad og hvordan vi smider ud.

 

Læs mere om, hvorfor sortering nytter, og om hvordan du fremadrettet skal sortere dit affald

Følg også med på vores Facebook- side Retænk

Del indhold