Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Trafik og parkering Trafik og veje Cykler og løbehjul Cyklist i kommunen

Cyklist i kommunen

Det er vores ambition at gøre det let og problemfrit at være cyklist i Aalborg Kommune - uanset om du er pendler eller bruger cyklen rekreativt.

Aalborg Kommune vil være en af landets førende cykelkommuner. Vi vil genkendes som en kommune, der sikrer mobilitet til alle - og cyklen skal være et naturligt valg.

Hvis du vil vide mere

I en cykelgade skal trafikken foregå på cyklernes præmisser. Det betyder, at hastigheden er lav - normalt under 30 kilometer i timen - og at andre køretøjer skal vise ekstra hensyn til cyklerne, hvis kørsel er tilladt i gaden.

Reglerne i en cykelgade

  • Trafikken skal foregå på cyklernes præmisser.
  • Andre køretøjer må køre i gaden, hvis der er skiltet med det. For eksempel 'Kørsel tilladt'.
  • Kørsel i cykelgader skal ske med en hastighed svarende til hastighed for cyklister - som regel under 30 kilometer i timen.
  • De kørende skal udvise særlig agtpågivenhed og hensynsfuldhed over for hinanden.
  • Hverken cyklister eller bilister må unødigt hindre de øvrige kørende i at komme frem.
  • Parkering i en cykelgade må ikke ske uden særligt afmærkede pladser.

Cykelgaderne i Aalborg

Samsøgade

Mellem Broerne

 

Der er hjælp at hente, hvis din cykel mangler luft, der er nemlig flere steder cykelpumper til rådighed som du frit kan benytte. Servicestationerne har også simpelt værktøj, der kan bruges til at fikse din cykel. 

Se placering af cykelpumper på Aalborg Kommunes oversigtskort

'Cykleren' i Nørresundby ved den gamle Løvvangskolen er en cykellegebane, som alle borgere og institutioner er velkomne til at benytte.

Adressen er Løvbakken 6, 9400 Nørresundby.

Cykellegebaneområdet består af en 2.370 m2 multilegebane og et kuperet skovareal på 7.595 m2. Der er god plads til at imødekomme både den yngste og ældre målgruppe med hver deres behov for at træne cykelsikkerhed og basale cykelmanøvrer på multilegebanen. Der er også gode opholdsfaciliteter til vand- og kaffepauser i 'Madpakkehuset'.  

Ved 'Cykleren' er der også mulighed for at institutioner eller større grupper kan låne børnecykler. 

Skriv til os, hvis du ønsker at låne cykler og høre om dine muligheder. 

Aalborg Kommune inspicerer de kommunale arealer for herreløse cykler i midtbyen to gange årligt for at skabe plads i cykelstativerne. Cykler, der er mistænkt for at være efterladt, markeres med en label, som ejeren skal fjerne inden for en måned.

Hvis labelen ikke er fjernet, bliver cyklen samlet ind, tjekket om den er efterlyst. Det er herefter ikke muligt at få den udleveret.

Aalborg Kommune indsamler efterladte cykler under de regler, der er beskrevet i loven ('Lov om ændring af lov om offentlige veje med videre', 'Lov om private fællesveje' samt 'Færdselsloven fra 15. december 2020'). Cyklerne afleveres til hittegodskontoret ved Nordjyllands Politi, hvorfra de håndteres.

Hvis du oplever herreløse cykler på din grund, er du selv ansvarlig for at fjerne dem. Aalborg Kommune fjerner kun herreløse cykler på offentlige arealer. Som ejer i en ejer- eller andelsforening er du selv ansvarlig for oprydning af herreløse cykler på grunden.

Kontakt

Mobilitet og Infrastruktur

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 23 65

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang