Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Trafik og parkering Miljø og trafikgener Miljøzone

Miljøzone

Miljøzonen i Aalborg Kommune dækker den centrale del af byen.

Aalborg midtby er i dag udpeget som miljøzone. Det betyder, at der gælder særlige krav til dieselkøretøjer - lastbiler, busser, varebiler og ældre dieselpersonbiler - i miljøzonen. For at køre i miljøzonen skal køretøjerne have et godkendt partikelfilter monteret, hvilket nyere køretøjer har, og på mange ældre kan der eftermonteres et partikelfilter.

I særlige tilfælde er det muligt at registrere undtagelse og få dispensation fra miljøzonereglerne. Det er Miljøstyrelsen, der behandler ansøgninger.

Find flere informationer på hjemmesiden miljoezoner.dk

Har du spørgsmål omkring miljøzonen så kontakt det fælles kundecenter for miljøzoner på telefon 70809282 eller via mail på info@miljoezoner.dk

Transitrute

I Aalborg er Vesterbro og Strandvejen fra Vestbyen til Limfjordsbroen transitruter, markeret med rødt på kortet. På disse veje kan alle køre.

Transitruten er udpeget for at sikre mulighed for gennemkørsel via Limfjordsbroen, hvis der er spærret gennem Limfjordstunnelen. Særtransporter, der ikke må køre gennem Limfjordstunnelen, kan også bruge transitruten.

Den grønne farve viser miljøzonen.

Åbn kort i nyt vindue for at se et større udsnit

Kontakt

Mobilitet og Infrastruktur

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 23 65

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang