Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Sundhed og omsorg Sundhed, træning og tandpleje Kronisk sygdom Demens Tilbud til pårørende

Tilbud til pårørende

Demens rammer hele familien 

I Aalborg Kommune har vi fokus på at hjælpe både de mennesker, som har demens, men også i høj grad de, som lever med demens i familien og omgangskredsen.

At være pårørende til en person med demens kan være forbundet med en betydelig og langvarig belastning og mange svære følelser. For mange begynder det allerede i det tidlige forløb, måske endda før diagnosen stilles. Her oplever den pårørende tegn på kognitiv svækkelse og/eller psykiske ændringer hos personen med demens, hvilket har indflydelse på familielivet, parforholdet, arbejdslivet m.v.

De nære pårørende er ofte ægtefæller og/eller voksne børn, men i nogle tilfælde er det også voksne søskende, venner eller andre nære relationer. De pårørende belastes ofte markant af de psykologiske, sociale og praktiske udfordringer, det kan medføre at være pårørende til et menneske med demens, og denne belastning kan have store konsekvenser for deres egen livskvalitet og helbred.

Børn og unge pårørende er som pårørende særligt sårbare, og har derfor behov for særlige indsatser og støtte. I Aalborg Kommune er har vi stort fokus på at hjælpe børn og unge med demens tæt inde på livet - både indivividuelt og på skoler og institutioner.

Læs mere om når børn er pårørende.

Hvis du vil vide mere

Videnscenter for demens tilbyder hvert forår og efterår en række foredrag til pårørende, der gerne vil have viden om demens og demensrelaterede emner. Det er foredrag med efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål og tid til lidt debat og samtale med andre pårørende.

  • Foredrag: Fremtiden - 30. marts (Datoer og tilmeldingslink)
  • Foredrag: Viden om demens - 27. april (Datoer og tilmeldingslink)
  • Foredrag: Kommunikation og samvær som pårørende - 25. maj (Datoer og tilmeldingslink)

Forplejning

Der vil blive serveret kaffe og kage til foredragene.

Tid

Foredragene bliver afholdt i aftentimerne. 

Priser

25 kr. pr. person, som betales kontant på dagen. Vi modtager desværre ikke Mobilepay.  

Tilmelding

Du kan ringe til vores åbne rådgivning og høre mere om, hvornår det næste foredrag er, eller tilmelde dig alle foredragene.

Aalborg Kommunes tilbyder pårørendekurser til ægtefælle, samlevere, voksne børn og andre nære relationer. Kurset er til dig, der har mod på at ændre lidt i hverdagen, i forhold til, hvordan du handler i forskellige situationer. Pårørendekurserne giver mulighed for at indgå i et fællesskab og udveksle erfaringer med andre i samme situation, og få redskaber og strategier til at mestre situationen som pårørende.

Kurserne er opdelt i henholdsvis ægtefæller/samlevere samt voksne børn og andre nære relationer. De voksne børn og andre nære relationer bliver undervist i aftentimerne, hvorimod ægtefæller/samlevere bliver undervist i dagtimerne. 

  • Pårørendekursus for ægtefæller og samlevere (Datoer og tilmeldingslink)
  • Pårørendekursus for voksne børn og andre nære relationer (Datoer og tilmeldingslink)

Forplejning

Der vil være let forplejning. 

Priser

Kurserne er gratis.   

Tilmelding

Du kan finde flere informationer nedenfor og tilmelde dig der. Du kan også ringe til Videnscentrets Åben rådgivning og tilmelde dig kurserne.

Aalborg Kommune tilbyder pårørendegrupper til pårørende til mennesker med demens. Afmagt, frustration og sorg kan tage modet fra selv den stærkeste pårørende. Følelser af skam og skyld over ikke at kunne slå til, kan melde sig og fylde én med dårlig samvittighed. Der er på den måde flere ting, der kan ændre det gå-på-mod, man egentlig helst ville møde ens kære med. At mødes og snakke sammen i en pårørendegruppe kan løsne op for alle disse følelser og samværet med andre kan skabe håb og nyt mod på hverdagen. 

Videnscenter for demens har pårørendegrupper placeret forskellige steder i Aalborg Kommune, og har blandt andet også særlige pårørendegrupper henholdsvis børn samt pårørende til borgere med fronttallapsdemens. 

Er du interesseret kan du kontakte din egen demenssygeplejerske eller Åben rådgivning(se info nedenunder).

Kontakt

Åben rådgivning

Videnscenter for demens, Sofiendalsvej 92b 9200 Aalborg SV

Ring til os

99 82 35 10

Telefonisk rådgivning ved demensfaglig medarbejder

Få svar, hjælp og information om demenstilbud i Aalborg Kommune.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje

Translate Presse og kommunikation Tilgængelighedserklæring Databeskyttelse Job og karriere