Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Sundhed og omsorg Sundhed, træning og tandpleje Kronisk sygdom Demens Når børn er pårørende

Når børn er pårørende

Når en person har en demenssygdom, påvirker det de pårørende, herunder også børn.

At være barn i en familie, hvor et medlem har en demenssygdom er svært og påvirker det sociale liv og familiens dynamikker og mønstre. Børn har brug for støtte til at forstå og forholde sig til det at være tæt på et menneske med demenssygdom.

Det kan være en stor hjælp at gøre brug af tilbud, som har fokus særligt på demens, da barnet kan opleve andre dilemmaer og problemstillinger end ved andre kroniske sygdomme. Dette da børn, som er pårørende til mennesker med en demenssygdom, oplever et gradvist tab af deres kære.

Pårørendegruppen Frirummet

I Videnscenter for demens tilbyder vi et fællesskab for pårørende børn og unge i alderen 9-14 år, som har et familiemedlem med en demenssygdom. I gruppen snakker vi om demens, laver spændende øvelser og taler om, hvordan det er at være tæt på en med demens. Gruppen fungerer også som et frirum, hvor der er plads til spil og sjov. I spidsen for gruppen står Demenssygeplejerske Christina Bonde og sociolog Christine Boye.

Demens imens

I Aalborg Kommune har vi udviklet undervisningsmaterialet Demens Imens til undervisning af folkeskoleelever. Materialet kan både bruges hjemme til at blive klogere på, hvad demens er - og hvordan livet med demens ser ud, og som undervisningsmateriale i skolen. På siden findes undervisningsmateriale og opgaver til elever i folkeskolen. 

Materialet kan tilgås på:

Demens Imens.dk  

Kontakt

Åben rådgivning

Videnscenter for demens, Sofiendalsvej 92b 9200 Aalborg SV

Ring til os

99 82 35 10

Telefonisk rådgivning ved demensfaglig medarbejder

Få svar, hjælp og information om demenstilbud i Aalborg Kommune.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje