Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Sundhed og omsorg Sundhed, træning og tandpleje Kronisk sygdom Demens Aalborg Demensskole

Aalborg Demensskole

Aalborg Demensskole er en skole for mennesker med demens.

På Aalborg Demensskole bruger vi ikke almindelig tavleundervisning, som du kender fra folkeskolen. Aalborg Demensskole benytter sig af gentagelse og overindlæring, og består derfor af en bred kognitiv stimulation – hjernegymnastik, hvor hjernen stimuleres fra så mange forskellige vinkler som muligt. Der arbejdes både individuelt, parvis og i mindre grupper

Det skal være en succesfuld oplevelse at lave opgaver på Aalborg Demensskole, og derfor bliver opgaverne tilpasset dig og dine kognitive udfordringer. Der vil dog være en tilpas udfordring i alle opgaver, for at skærpe koncentration og opmærksomhed.

Undervisningen kan styrke og hjælpe med at vedligeholde dit funktionsniveau samt skabe rum for netværk med andre i samme situation. Undervisningen kan f.eks. være avislæsning og samtale ud fra artikler. Det kan også være forskellige spil, som styrker hjernen, sproget og det sociale samspil.

Målgruppe

Borgere med demens i let til moderat grad eller under udredning for demens. Det anbefales, at du tilmelder dig kort efter, du er blevet diagnosticeret. Forud for start vil der være en samtale med henblik på at udvælge det hold, der passer bedst til dig.

Forplejning

Du medbringer selv mad.

Priser

Der kan være mindre udgifter forbundet med tilbuddet.

Kørsel

Er du forhindret i selv at komme frem, kan der bevilges transport til efter kommunens gældende regler.

Kontakt

Hvis du ønsker at tilmelde dig undervisningen, skal du kontakte din demenssygeplejerske eller kontakte eller Åben rådgivning(se info nedenunder).

Kontakt

Åben rådgivning

Videnscenter for demens, Sofiendalsvej 92b 9200 Aalborg SV

Ring til os

99 82 35 10

Telefonisk rådgivning ved demensfaglig medarbejder

Få svar, hjælp og information om demenstilbud i Aalborg Kommune.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje