Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Seniorliv Aktivt seniorliv Forebyggende hjemmebesøg til seniorer

Forebyggende hjemmebesøg til seniorer

Et forebyggende hjemmebesøg er et frivilligt tilbud til seniorer, som ikke modtager personlig eller praktisk hjælp fra kommunen.
 
Det er en fortrolig samtale om din hverdag, hvor vi har fokus på råd og vejledning til at opnå tryghed i at blive ældre. Besøget varer cirka en time, og det er gratis og uforpligtende. 

Som kommune ønsker vi at fremme din mulighed for at leve et selvstændigt liv. Vi ser det som vores opgave at skabe mulighed for, at du som borger kan tage ansvar for eget liv og dermed øger egen livskvalitet. Derfor tilbyder vi blandt andet forebyggende hjemmebesøg. Formålet er at bidrage til øget tryghed, trivsel og sundhed.

Den forebyggende medarbejder vil sikre, at samtalen drejer sig om din trivsel og eventuelle sundhedsproblemer. Medarbejderen har stor faglig viden på området og har desuden kendskab til sundheds- og aktivitetstilbud i dit lokalområde. Herudover kan du få hjælp til at få kontakt til andre tilbud omhandlende for eksempel rygestop, alkohol, livsstil, ensomhed, rehabilitering og meget mere.

Et forebyggende hjemmebesøg består af en samtale, som har særlig fokus på trivsel, livskvalitet, sundhed og aktuelle aktiviteter. Det er dig, der bestemmer, hvad der konkret skal tales om.

Det kan eksempelvis være om:

  • glæder og vanskeligheder ved at blive ældre
  • hvordan du fortsat trives og bevarer et godt helbred
  • hverdagen, tanker og fremtiden
  • Sociale netværk, aktivitetstilbud og frivillige organisationer.

Kontakt

Kontaktcentret

Lindholm Brygge 31 9400 Nørresundby

Ring til os

99 82 50 00

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje

Translate Presse og kommunikation Tilgængelighedserklæring Databeskyttelse Job og karriere