Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Personlige forhold Flytning og adresse Adressebeskyttelse

Søg om adressebeskyttelse

Søg om navne- og adressebeskyttelse, hvis du ikke ønsker dit navn eller adresse udleveret fra Det Centrale Personregister.

Har du ikke MitID, skal du kontakte Borgerservice. Se info under Kontakt.

Søg om eller forny navne- og adressebeskyttelse

Du skal ansøge digitalt om at få registreret navne- og adressebeskyttelse i Det Centrale personregister. Du kan også søge på vegne af din ægtefælle og dine børn under 18 år, når I bor på samme folkeregisteradresse.

Når anmodningen er gået igennem, vil privatpersoner som udgangspunkt være afskåret fra at få udleveret dit navn og adresse fra.
Dit navn og din adresse bliver heller ikke udleveret fra Det Centrale personregister til brug for private vejvisere eller til PostNord.

Beskyttelse mod markedsføring - Robinsonlisten

Du kan undgå uopfordrede, nye adresserede salgsreklamer og telefonopkald fra sælgere, hvis du registrerer dig på Robinsonlisten, og det er gratis.

Har du navne- og adressebeskyttelse, kan du ikke stå på Robinsonlisten

Hvis du allerede har tilmeldt dig navne- og adressebeskyttelse i Det Centrale Personregister (CPR), kan du ikke tilmelde dig Robinsonlisten, da dit navn og adresse i så fald ikke vil forblive beskyttet. Dog skal du være opmærksom på, at firmaer, der havde dit navn og adresse, inden din tilmelding, ikke får automatisk besked. Dem skal du selv kontakte.

Vil du vide mere

Du skal ansøge digitalt om at få registreret navne- og adressebeskyttelse i CPR. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunen.

Du kan vælge beskyttelse for dig selv og egne børn bosiddende på samme adresse

Når anmodningen er gået igennem, vil privatpersoner som udgangspunkt være afskåret fra at få udleveret dit navn og adresse fra CPR. Dit navn og din adresse bliver heller ikke udleveret fra CPR til brug for private vejvisere eller til PostNord.

Beskyttelsen har virkning fra det tidspunkt, at beskyttelsen registreres i CPR.

PostNord

Hvis du har valgt navne- og adressebeskyttelse hos borger.dk, får PostNord ikke automatisk besked om det. 

Skrevet af CPR-kontoret og Aalborg Kommune

Når du har registreret navne- og adressebeskyttelse i CPR, bliver du automatisk også beskyttet mod, at oplysningerne udleveres fra CPR til brug i lokalvejvisere.

Hvis du ikke ønsker at have navne- og adressebeskyttelse i CPR, kan du i stedet få registret, at dit navn og adresse ikke må udleveres fra CPR til brug i lokalvejviserne.

Skrevet af CPR-kontoret og Aalborg Kommune

Du kan undgå uopfordrede, nye adresserede salgsreklamer og telefonopkald fra sælgere, hvis du registrerer dig på Robinsonlisten, og registreringen er gratis.

Vær opmærksom på, at hvis du allerede har givet dit samtykke til, at de må kontakte dig, kan du ikke tilbagekalde det ved at blive registret på Robinsonlisten. Du skal i stedet kontakte virksomheden direkte og tilbagekalde dit samtykke.

For at blive registreret på Robinsonlisten, skal du bruge selvbetjeningsløsningen på denne side med navnet: Tilmeld eller afmeld beskyttelse mod direkte markedsføring (Robinsonlisten)

Ingen MitID

Du kan få hjælp i borgerservice i din bopælskommune.

Har du navne- og adressebeskyttelse, kan du ikke stå på Robinsonlisten

Hvis du allerede har tilmeldt dig navne- og adressebeskyttelse i Det Centrale Personregister (CPR), kan du ikke tilmelde dig Robinsonlisten. Det skyldes, at dit navn og adresse i så fald ikke vil forblive beskyttet.

Dog skal du være opmærksom på, at firmaer, der havde dit navn og adresse, inden din tilmelding, ikke får automatisk besked. Dem skal du selv kontakte.

Skrevet af borger.dk

Kontakt

Borgerservice

Rantzausgade 6 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 18 00

Skriv til os

Telefontider

Det med småt

Offentlige myndigheder kan få adgang til dit navn i CPR.

Private kreditorer, der for eksempel mangler betaling af en faktura, kan normalt også altid bede om at få din adresse udleveret fra ved at henvende sig til kommunen.

Du skal selv gøre dit teleselskab opmærksom på, at du ønsker hemmeligt eller udeladt telefonnummer. Selvom du har navne- og adressebeskyttelse, har teleselskaberne pligt til at videregive telefonnumre, medmindre du gør opmærksom på, at du ikke ønsker det.

Beskyttelsen gælder ikke for indrykning af meddelelser i Statstidende, hvor navn og adresse ifølge loven er påkrævet.

Har du navne- og adressebeskyttelse, kan du oplyse en alternativ forsendelsesadresse til MitID, så du kan modtage nøglekort og eventuelt en midlertidig adgangskode. Du skal huske at holde den alternative forsendelsesadresse opdateret hos MitID.

PostNord

Hvis du har valgt navne- og adressebeskyttelse hos borger.dk, får PostNord ikke automatisk besked om det. Hvis du ikke ønsker, at PostNord videregiver din adresse til andre distributionsselskaber, skal du anmode om det.

Frabed eller tilmeld dig hos PostNord, at de kan videregive din adresse til andre distributionsselskaber

Analyseinstitutioner, fagforeninger, religiøse foreninger, velgørenhedsorganisationer med flere må godt ringe til dig, selvom du er registreret på Robinsonlisten. Vil du også framelde dette, skal du kontakte de enkelte analyseinstitutter og foreninger og bede dem om at lade være med at kontakte dig.

Virksomheden må ikke tage betaling for at notere, at du ikke vil have flere henvendelser. Det skal gælde straks, uanset om du står på Robinsonlisten eller ej, og du kan klage til Forbrugerombudsmanden, hvis du alligevel får opkald fra virksomheden.

Hvis du vil klage til Forbrugerombudsmanden, kan det være nødvendigt, at du også sender en mail eller et brev til virksomheden, så du kan dokumentere, at du har frabedt dig reklamer og opkald.

Klage til Forbrugerombudsmanden

Du kan bruge Forbrugerombudsmandens online klage- og kontaktformular, hvad enten du ønsker at klage over en specifik markedsføringsaktivitet eller blot vil stille et spørgsmål om markedsføring.

Du skal logge på med MitID eller oprette en brugerkonto med din mailadresse. Herefter vil du blive ledt videre til en række spørgsmål. Hvis du ikke har mulighed for at benytte web-formularen, kan du få tilsendt en kopi af formularen ved at ringe til Forbrugerombudsmanden på telefon 41 71 51 51.

Læs mere om Forbrugerombudsmandens kontakt- og klagemuligheder:

Læs på borger.dk om klagemuligheder for forbrugere

Navne- og adressebeskyttelse betyder, at dit navn og adresse som udgangspunkt ikke må udleveres fra Det Centrale Personregister til private.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang