Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Personlige forhold Erstatning ved uheld

Erstatning ved uheld

Er du kommet til skade på en af kommunens arealer, eller er en af dine ejendele blevet beskadiget? Mener du, at kommunen er skyld i uheldet, så har du mulighed for at rette krav om erstatning.

Har du ikke MitID, skal du kontakte By og Land. Se info nedenunder.

Uheld på kommunalt areal

Aalborg Kommune er ikke erstatningsansvarlig for hændelige uheld. Der kan kun udbetales erstatning, hvis der foreligger et ansvarsgrundlag.

Der er et ansvarsgrundlag, hvis kommunen har begået en fejl ved for eksempel at undlade at udbedre huller i vejen, som kommunen har kendskab til.

Det er altid en god ide at anmelde en eventuel sag til dit eget forsikringsselskab, inden du retter krav om erstatning til kommunen.

Ansøg om erstatning

Hvis du ønsker at rette krav om erstatning i forbindelse med et uheld, skal du udfylde selvbetjeningsløsningen.

Inden du starter din ansøgning om erstatning, er det en god ide at have følgende klar:

  • Policenummer, hvis skaden er meldt til eget forsikringsselskab.
  • Prisoverslag på reparation fra autoriseret værksted eller mekaniker, hvis skaden ikke er meldt til eget forsikringsselskab.
  • Fotodokumentation af skaden og skadesstedet.
  • Eventuelle købskvitteringer.

Hvis du vil vide mere

Hvis du er kommet til skade, mens du har opholdt dig indenfor på en af kommunens institutioner, skal du rette direkte henvendelse til institutionen, der vil hjælpe dig videre med et eventuelt krav om erstatning.

Kontakt

By og Land

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Det med småt

Når du har oprettet en sag, vil den blive sendt til juridisk vurdering hos den forsikringsmægler Aalborg Kommune anvender.
Sagsbehandlingstiden afhænger af sagens kompleksitet.

Drejer din sag sig om personskade, eller forventes det samlede erstatningskrav at overstige kommunens selvrisiko, vil forsikringsmægleren straks overdrage sagen til Aalborg Kommunes forsikringsselskab.

I nogle tilfælde vil dit krav blive afvist af Aalborg Kommune med det samme. Det kan for eksempel være, hvis skaden du har indberettet, er sket på et område som ikke ejes eller vedligeholdes af Aalborg Kommune.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang