Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Mit barn Skole Indskrivning og skolestart Udsættelse af skolestart

Udsættelse af skolestart

Som forælder med forældremyndighed kan du ansøge om at udsætte dit barns skolestart. Skolestarten kan udsættes 1 år, hvis I i dialog med børnehaven mener, at det vil være bedst for dit barns udvikling.

For at søge om at udsætte dit barns skolegang, er det en forudsætning, at du i dialog med børnehavens og skolens ledelse vurderer, at dit barn vil få et væsentligt større udbytte af et ekstra år i børnehaven, end det vil få ved at begynde i børnehaveklasse.

Hvis det anbefales, skal du og dit barns børnehave udfylde et ansøgningsskema, som børnehaven efterfølgende indsender til skolechefen, som vurderer ansøgningen. Ansøgningsskemaet og yderligere information om udsættelse af skolestart kan fås ved at kontakte børnehaven.

Ansøgningsfristen er:

  • 15. september for børn tilhørende Mou Skole, Tofthøjskolen, Kongerslev Skole og Gudumholm Skole
  • 15. december for alle andre skoler i Aalborg Kommune

Kontakt

Børn og Unge

Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Ring til os

93 52 00 90

Åbningstider

Det med småt

Med virkning fra den 1. august 2009 blev Folkeskoleloven ændret, idet børnehaveklasse blev gjort obligatorisk, og undervisningspligten gælder i 10 år.

Undervisningspligten indtræder i august det kalenderår, hvor barnet fylder seks år. Fra dette tidspunkt skal barnet som udgangspunkt starte i børnehaveklasse i en folkeskole eller påbegynde anden undervisning, som alternativ til folkeskolen (Folkeskolelovens § 34).

Undervisningsministeriet har fastlagt de centrale regler for skoleudsættelse, og det fremgår heraf, at et barns skolestart kan udsættes på grundlag af en individuel vurdering af barnet og dets udvikling. Der er fra Ministeriet ikke fastsat retningslinjer for, hvordan vurderingen skal foretages.

Det er Kommunalbestyrelsen, der efter forældrenes anmodning eller med deres samtykke kan godkende, at et barns undervisning udsættes til det år, hvor barnet fylder 7 år.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang