Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Mit barn Børnepasning Typer af pasning Vis dagplejer
Dagplejer Hanne Heilskov Sørensen

Dagplejer Hanne Heilskov Sørensen

Hvem er jeg?

Min velkomst er altid ledsaget af et varmt smil og stor imødekommenhed, når jeg modtager børn og forældre.

Jeg hedder Hanne, har været dagplejer siden ’99 og uddannede mig på orlov i ’16-17’ til pædagogisk assistent.
Jeg har 2 voksne børn. Men de er begge flyttet hjemmefra og har selv stiftet familier, så jeg er også bedstemor.
Jeg bor alene sammen med min dejlige store hankat, der i dagtimerne er udekat, men når jeg har fri, hygger han sig sammen med mig – også indendøre.

Jeg bor i et dejligt hus, der er indrettet så det er et velfungerende og røgfrit dagplejehjem:
Man kommer ind i en rummelig baggang, der er indrettet med pusleplads samt knager, skabe og skuffer til børnenes tøj, fodtøj og øvrige ejendele. Derfra er der direkte adgang til legeværelset, der er en rigtig god base for mange indendørs aktiviteter - men dans, hop, løb og øvrige sansemotoriske udfoldelser kan også sagtens foregå i resten af huset og udenfor. For det kræver jo tit masser af plads!

Spil, tegning og anden kreativitet foregår i mit store spisekøkken, hvor vi også bager og laver sund og lækker mad, der gerne skulle stimulere børnenes madmodighed. Men frister smagsprøver alligevel ikke den enkelte lille gane, når vi sætter os til bordet, er der altid mulighed for velkendte men stadig varierede og sunde alternativer.

Udendørs har jeg en dejlig stor have vi kan gå på opdagelse i og f.eks kigge nærmere påset, der kribl-krabler her, når vi ikke bevæger os ud på længereudflugter til den nærliggende skov, fjord eller f.eks. på bondegårdsbesøg!

Min ladcykel sørger for at vi ofte kommer lidt længere omkring end de små ben orker. Og jeg stiller cykelhjelme til rådighed for alle børnene, så en glemt hjelm ikke forhindrer os i at komme afsted.
Bliver vi hjemme, udfolder vi os gerne i min legehave - en lukket del af haven med plæne, en lille terrasse, legehus og masser af tumleredskaber - eller på den store legeterrasse, der er delvist overdækket, bl.a rummer en stor sandkasse og har masser af plads til scooterræs.

Hvad laver børnene, når de er hos mig?

Kommunikation, identitetsdannelse og relationsarbejde er grundsten i mit arbejde.

”Hver fugl synger med sit næb!” Så det gør jeg også - tit og gerne. For sange, rytmer, rim og remser, dialogisk læsning og sprogunderstøttende strategier fremmer sammen med babytegn en god sproglig udvikling.

Gennem anerkendelse af barnets personlighed og kunnen sætter jeg fokus på både selv’et – barnets jeg-forståelse - og vi’et i det at være en del af en gruppe.

Jeg samarbejder med kollegerne i området og mødes med dem - fortrinsvis udendørs - når det giver pædagogisk mening.

Samvær med andre foregår helt på min børnenegruppes præmisser.

Hvorfor er det godt, at have dit barn i dagpleje hos mig?

Her er god plads til trivsel – både for børn og forældre

Aalborg kommunes pædagogiske grundlag er underlaget i alt hvad jeg foretager mig i min åbningstid. Men selve min pædagogiske praksis bygger på et fundament af gode relationer i hverdagen: både mellem det enkelte barn og mig og indbyrdes i børnegruppen.
Jeg anerkender individualisme og tager derfor helt selvfølgeligt udgangspunkt i det enkelte barn, når jeg gennem ”learning-by-doing” og stimulerer udvikling gennem leg, aktiviteter og genkendelige daglige rutiner.

En planlagt aktivitet her hos mig er aldrig mere planlagt end at den kan justeres, så der er plads til hver enkelt deltager. Alle skal kunne være med – ellers giver vi os til noget helt andet, for ro til at finde tryghed og glæde ved at være med er vigtigere end at kunne vinge en bestemt aktivitet af i et dagsprogram.

I samspillet med børnene er både følelsesmæssig og meningsskabende dialog basis for mit virke og deres udvikling. Således guider jeg til læring og dermed udvikling.
Den gode relation er også vigtig for jeres tillid til mig og mine kvalifikationer – både i mit arbejde med jeres barn og min evne til at formidle barnets oplevelser, udvikling og trivsel, mens det er i dagpleje hos mig.

For at dokumentere mit arbejde fotograferer eller filmer jeg mange af vores aktiviteter. Dette materiale bruger jeg, når jeg opretter album i vores lukkede gruppe på platformen Aula. Det giver jer en reel mulighed for at følge med i mange af vores aktiviteter (både planlagte og spontane) og følge med i barnets hverdag sammen med sine små venner og mig.

På gensyn hos
Hanne Heilskov Sørensen

Åbningstider

Dag Fra Til
Mandag 06:30 16:05
Tirsdag 06:30 16:05
Onsdag 06:30 16:05
Torsdag 06:30 16:05
Fredag 06:30 16:05

Kontakt

Hanne Heilskov Sørensen
Ladefogedvej 10
9280 Storvorde

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang