Skip til hoved indholdet
  Hjem Mit liv Mit barn Børnepasning Typer af pasning Privat pasning Hjemmepasning

Hjemmepasning

Du kan få et økonomisk tilskud til at hjemmepasse dit eget barn, fra dit barn er 24 uger, og indtil barnet kan starte i børnehave. Du kan få tilskud i op til 1 år. Tilskuddet gælder fra 1. august 2023.

Et alternativ til dagtilbud

Tilskuddet til at passe dit eget barn derhjemme er et alternativ til at få dit barn passet i et dagtilbud eller privat pasning. Der er en række krav til, at du kan modtage tilskuddet.

Så meget kan du få i tilskud

Tilskud per barn per måned: 6.486 kroner

 • Tilskuddet beskattes som A-indkomst, men da det ikke er en lønindkomst, skal du ikke betale ATP eller arbejdsmarkedsbidrag af tilskuddet.

 • Tilskuddet er bagudbetalt.

 • Du skal ansøge om tilskuddet senest 1 måned før opstart for at være sikker på at modtage tilskud til tiden. Du kan ikke få tilskud med tilbagevirkende kraft.

Krav til, at du kan modtage tilskud til at passe dit barn

 • Du kan få tilskud fra dit barn er 24 uger, og indtil dit barn er 2 år og 11 måneder.

 • Du må ikke have anden indkomst samtidig, som for eksempel være lønmodtager, få dagpenge, orlovsydelse, SU eller offentlig overførelsesindkomst.

 • Du skal bo i Aalborg Kommune. Tilskuddet stopper, hvis du flytter til en anden kommune.

 • Du skal have forældremyndighed over dit barn og opholde dig sammen med dit barn i Aalborg kommune.

 • Du kan få tilskud på minimum 8 uger og op til 1 år. Tilskudsperioden kan deles i to og også deles mellem jer som forældre.

 • Du skal have tilstrækkelige danskkundskaber og have opholdt dig i Danmark i 7 ud af de seneste 8 år.

 • Aalborg Kommune kan vurdere, at du ikke kan få tilskud til at passe dit eget barn, hvis det er nødvendigt, dit barn er optaget i et dagtilbud. Det kan skyldes familiemæssige forhold eller dit barns udviklingsbehov, såsom færdigheder i at være sammen med andre børn eller sproglige færdigheder.

 • Der kan højst udbetales tilskud til 3 børn i samme husstand. Det samlede tilskud per måned kan ikke overstige beløbet for maksimale dagpenge.

Hvis du vil stoppe tilskuddet

Kontakt Afsnit for Tilsyn og Privat Pasning, hvis du ønsker at stoppe tilskuddet før tid. Det kan eksempelvis være, hvis du har fået arbejde, dit barn skal starte i et pasningstilbud eller lignende. Når du ikke ønsker at modtage tilskud længere, kan dit barn tilbydes en plads i et dagtilbud efter de almindelige optagelsesregler.

Husk at skrive dit barn op til den kommunale venteliste, hvis du ønsker en plads efter hjemmepasningens ophør.

Kontakt

Afsnit for Tilsyn og Privat Pasning

Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Ring til os

99 82 29 99

Skriv til os

Åbningstider

Det med småt

Ønsker du at klage over afgørelsen, om du kan få tilskud til hjemmepasning, kan du indsende din klage til Afsnit for Tilsyn og Privat Pasning. Du finder kontaktoplysninger i kontaktboksen.

Afsnit for Tilsyn og Privat Pasning vurderer, om afgørelsen fastholdes eller ændres, og du får et skriftligt svar herpå.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang