Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Min bolig Ejerbolig Grund og skel Olietanke

Olietanke

Skal du etablere, udskifte eller sløjfe en olietank, skal du anmelde det til os.

Har du ikke MitID, skal du kontakte Byggeri. Se info nedenunder.

Etabler, udskift eller sløjf olietank

Skal du etablere, udskifte eller sløjfe en olietank, skal du anmelde det skriftligt til kommunen. For tanke over 6.000 liter skal anmeldelsen i forbindelse med etablering af nye tanke sendes senest fire uger før arbejdet ønskes påbegyndt og for tanke under 6.000 liter senest to uger før. Er der tidligere etableret, udskiftet eller sløjfet en olietank på din ejendom uden en forudgående anmeldelse, har du som ejer pligt til at få forholdet lovliggjort ved anmeldelse til kommunen.

Skal du skifte din gamle tank ud med en ny, skal du være opmærksom på, at rørsystemet skal være typegodkendt.

Sløjfer du en nedgravet olietank, anbefaler vi, at du graver den op. Hvis ikke olietanken fjernes fra ejendommen, skal den efter forskrifterne tømmes. Påfyldningsstuds og udluftningsrør skal afmonteres, og tanken skal afblændes, så påfyldning ikke kan finde sted. Dette arbejde udføres af en oliefyrstekniker. Senest fire uger herefter skal ejer indsende anmeldelse af sløjfningen til kommunen.

Se miljøregler for olietanke på Miljøministeriets hjemmeside

Hvis du vil vide mere

I enkelte tilfælde sker det, at der er blevet indsendt anmeldelse om en olietank, som aldrig er blevet etableret, eller at der er sket fejl i registreringen på anden vis.

I disse tilfælde kan du som ejendommens nuværende ejer underskrive erklæring om, at tanken ikke findes på ejendommen, og den vil herefter blive fjernet fra BBR-registret. Benyt selvbetjeningsløsning her på siden.

 

I tilfælde af at du ikke ved om eller hvor, der ligger en nedgravet olietank på din ejendom, kan du søge din ejendom frem i det digitale byggesagsarkiv.

I nogle sager er der ved etableringen indsendt en tegning over, hvor på grunden olietanken er nedgravet, men det er desværre langt fra alle tilfælde. Hvis ikke de dokumenter, der findes i vores weblager, kan belyse, om tanken kan findes, er det ejers eget ansvar at gennemsøge ejendommen for at få klarhed over tankens placering og eksistens.

Du har pligt til at underrette kommunen på telefon 99 31 20 50, hvis du har mistanke om eller konstaterer udslip fra dit olietankanlæg.

Ved et akut uheld ring 112.

Kontakt

Byggeri

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 82 82 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Det med småt

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang