Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Job og ledighed Ledig Økonomisk hjælp ved ledighed Søg om ledighedsydelse, hvis du er godkendt til fleksjob og er ledig

Søg om ledighedsydelse, hvis du er godkendt til fleksjob og er ledig

Du kan søge om ledighedsydelse, hvis du har ret til et fleksjob og er ledig. Du har også ret til at holde ferie med ledighedsydelse. Du kan søge her om ledighedsydelse under ferie.

Ring 70 20 00 00 for at få hjælpe til at bruge selvbetjeningen.
Har du ikke MitID, skal du kontakte Ydelsescentret. Se info nedenunder.

Hvordan søger jeg om ledighedsydelse?

Er du godkendt til fleksjob, har du ret til ledighedsydelse, indtil du bliver ansat i et fleksjob. 

Bliver du ledig fra et fleksjob, har du også ret til ledighedsydelse. Du skal kontakte Fleksjobteamet på telefon 99 31 37 78 i Job og Aktivhuset, når du er blevet ledig og skal søge ledighedsydelse. Se info nedenunder.

Du skal kontakte Ydelsescentret for at søge om ledighedsydelse under ferie via selvbetjeningslinket.

Hvis du vil vide mere

Når du er godkendt til fleksjob, har du ret til ledighedsydelse, indtil du bliver ansat i et fleksjob. Du får også ret til ledighedsydelse, hvis du bliver ledig fra et fleksjob.

Når du modtager ledighedsydelse, skal du møde til jobsamtaler med dit jobcenter mindst 4 gange inden for de første 6 måneder. Herefter skal du møde til jobsamtaler, når jobcenteret mener, at der er behov for det. Du har også ret til selv at bede om at komme til jobsamtale i jobcenteret. Afhængigt af din uddannelsesmæssige baggrund har du desuden ret til at deltage i et jobrettet uddannelsesforløb inden for de første ni måneders sammenlagte ledighed.

Du skal selv aktivt søge job, lægge dit CV på Jobnet og deltage i de tilbud, jobcentret giver, herunder et tilbud om fleksjob. Du kan få hjælp af dit jobcenter til at finde et fleksjob eller få gode råd til din jobsøgning.

Skrevet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Den højeste sats for ledighedsydelse svarer til 89 pct. af højeste dagpengesats, dvs. 17.558 kr. (2023) pr. måned. Du vil få udbetalt den højeste sats for ledighedsydelse, hvis du opfylder en af disse betingelser, når du bliver godkendt til et fleksjob:

  • Du ville være berettiget til barselsdagpenge eller sygedagpenge
  • Du modtager sygedagpenge
  • Du deltager i revalidering efter Min Plan
  • Du modtager ledighedsydelse efter ansættelse i ustøttet beskæftigelse.

Hvis du ikke opfylder betingelserne for at få den højeste sats for ledighedsydelse, modtager du i stedet et beløb på niveau med kontanthjælp:

  • Hvis du er forsørger, modtager du 15.874 kr. (2023) pr. måned.
  • Hvis du er ikke-forsørger, modtager du 11.944 kr. (2023) pr. måned.

Hvis du har været ansat i et fleksjob i ni måneder inden for de seneste 18 måneder, får du ret til ledighedsydelse på 89 pct. af dagpenges højeste beløb.

Størrelsen af din ledighedsydelse bliver ikke påvirket af din ægtefælles indkomst eller af, om du har formue.

Skrevet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Du har ret til at holde ferie med ledighedsydelse allerede det første ferieår, du er ansat i et fleksjob eller er ledig og søger et fleksjob.

Ferieåret går fra 1. september til 31. august. Har du modtaget ledighedsydelse hele ferieåret optjener du 5 ugers ferie. I øvrige tilfælde sker der en forholdsmæssig beregning.

Du skal afholde ferie med ledighedsydelse, inden ferieafholdelsesperioden slutter, det vil sige 4 måneder efter ferieårets udløb. Du kan ikke overføre din ferie med ledighedsydelse fra et ferieår til det næste.

Feriepenge, som du har optjent i et tidligere job, trækkes fra det antal dage, som du kan holde ferie med ledighedsydelse i. Men det gælder kun, hvis din optjente ferie og din ret til feriedage med ledighedsydelse sammenlagt bliver mere end 25 feriedage.

Du skal søge om ferie hos kommunen, senest 14 dage før din ferie begynder. Hvis du først kontakter jobcentret, efter ferien er startet, har du først ret til ledighedsydelse under ferie fra og med den dag, hvor du har kontaktet jobcentret.

Skrevet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Du kan finde ledige fleksjob på jobnet.dk, men de allerfleste fleksjob bliver ikke slået op. Derfor er det en god idé at bruge dit netværk og søge uopfordret. Mange stillinger, der er slået op som almindelige deltidsstillinger, bliver også til fleksjob. Det er derfor en god idé også at søge på disse stillingopslag.

Måske skal du skifte branche, fordi du ikke længere kan arbejde inden for det område, hvor du tidligere har arbejdet. Hvis du er i tvivl om, hvad du kunne tænke dig at arbejde med, kan du komme i praktik på en virksomhed for at afprøve, om det er noget for dig.

Din arbejdstid og dine skånehensyn vil afhænge af dine konkrete arbejdsopgaver og af, hvordan opgaverne bliver tilrettelagt. Derfor er det noget, du og din arbejdsgiver må finde ud af i fællesskab.
Overvej også, hvordan du kan fortælle om dine skånebehov på en positiv måde.

Når du bliver tilbudt et fleksjob, skal du henvende dig til din kontaktperson i dit lokale jobcenter. En medarbejder fra jobcentret skal godkende fleksjobbet og vurdere din arbejdsevne i jobbet.

Skrevet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Et fleksjobbevis kan gøre det lettere for dig at søge et konkret job. Fleksjobbeviset fortæller en arbejdsgiver, at du er godkendt til et fleksjob, og hvilke skånebehov du har. På beviset står der også nogle generelle informationer om fleksjobordningen.

Skrevet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Ydelsescentret 

John F. Kennedys Plads 1 B, 3. og 5. sal,9000 Aalborg

Telefon 99 31 37 44

Åbningstider:

Mandag 10.00-12.00

Tirsdag 10.00-12.00

Onsdag 10.00-12.00

Torsdag 10.00-12.00 og 15.00-17.00

Fredag 10.00-12.00

Telefontider:

Mandag 8.00-15.00

Tirsdag 8.00-15.00

Onsdag 8.00-15.00

Torsdag 8.00-17.00

Fredag 8.00-15.00

Rådgiver telefontid 9.00-10.00

Kontakt

Job- og Aktivhuset

John F. Kennedys Plads 1B, 4. og 5. etage 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 37 78

Personlige rådgivere

Mandag-fredag 9.00-10.00

Åbningstider

Det med småt

Læs om §§ 74-74h i Bekendtgørelse af lov om aktiv socialpolitik på retsinformation.dk

Hvis du ikke er enig i kommunens afgørelse, skal du klage til kommunen, inden fire uger efter at du har modtaget kommunens afgørelse. Kommunen skal så genvurdere sin afgørelse inden fire uger, fra de har modtaget din klage.

Hvis kommunen fastholder sin afgørelse, sender kommunen din klage videre til Ankestyrelsen, som tager stilling til afgørelsen.

Skrevet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Der kan gå op til 2 uger før du får svar på din ansøgning.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje

Translate Presse og kommunikation Tilgængelighedserklæring Databeskyttelse Job og karriere