Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Miljøzone

Miljøzonen i Aalborg dækker den centrale del af byen.

Skærpede restriktioner i miljøzonen

Et bredt flertal i Folketinget vedtog 22. marts 2022 en lovændring, der gør det muligt for de fem nuværende miljøzonekommuner, København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg, at skærpe miljøzonekravene, så det bliver forbudt at køre i dieselpersonbiler uden partikelfilter i miljøzonerne. 

Den mulighed har et enigt byråd i den 20. juni sagt ja til og sender nu skærpelsen i offentlig høring på Aalborg Kommunes hjemmeside. I perioden fra 22. juni til 17. august 2022 har du derfor mulighed for at komme med dine input.

Kom med dine input til forslaget om at skærpe kravene i miljøzonen i Aalborg Kommune til at omfatte partikelfilterkrav på dieseldrevne personbiler. 

Miljøzonen

I maj 2019 vedtog Folketinget skærpede miljøkrav til tunge køretøjer i København, Frederiksberg, Århus, Aalborg og Odense.

Kravene betyder, at ældre dieseldrevne varebiler, lastbiler og busser ikke har adgang til miljøzonerne med mindre de har monteret et partikelfilter.

Du kan finde alt om miljøzoner, lov og bekendtgørelse, miljøzonekrav, miljøzonemærke, dispensation og kontaktoplysninger på den fælles-kommunale hjemmeside www.miljoezoner.dk.

Kontaktinformation

Har du spørgsmål omkring miljøzonen så kontakt det fælles kundecenter for miljøzoner på tlf. 7080 9282 eller via mail på info@miljoezoner.dk.

Transitrute

I Aalborg er Vesterbro og Strandvejen fra Vestbyen til Limfjordsbroen transitruter, markeret med rødt på kortet. På disse veje kan alle køre. Transitruten er udpeget for at sikre mulighed for gennemkørsel via Limfjordsbroen, hvis der er spærret gennem Limfjordstunnelen. Særtransporter, der ikke må køre gennem Limfjordstunnelen, kan også bruge transitruten.

Her kan du se hvor miljøzonen gælder i Aalborg

Åben kort i stort vindue

- Den grønne farve viser, hvor miljøzonen gælder.

 

Print alle punkter

Del indhold