Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Miljøzone - renere luft til borgere i byen

I det centrale Aalborg gælder der en miljøzone for tunge lastbiler, busser
og ældre varebiler.

Skærpede krav fra 1. juli 2020

I maj 2019 vedtog Folketinget skærpede miljøkrav til tunge køretøjer i København, Frederiksberg, Århus, Aalborg og Odense. Kravene træder i kraft fra 1. juli 2020 og 1 juli 2022.

Som noget nyt omfattes ældre varebiler også af de skærpede miljøkrav.

Kravene betyder, at ældre varebiler ikke har adgang til København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg, med mindre de har monteret et partikelfilter.

Du kan finde alt om miljøzoner, lov og bekendtgørelse, miljøzonekrav, miljøzonemærke, dispensation og kontaktoplysninger m.m. Den hjemmeside finder du her www.miljoezoner.dk

Kontaktinformation

Har du henvendelser omkring miljøzonen eller andet, så kontakt det fælles Kundecenter for miljøzoner på Tlf. 7080 9282 eller via mail på info@miljoezoner.dk.

Transitrute

I Aalborg er Vesterbro og Strandvejen fra vestbyen til Limfjordsbroen transitruter, markeret med rødt på kortet. På disse veje kan alle køre. Transitruten er udpeget for at sikre mulighed for gennemkørsel via Limfjordsbroen, hvis der er spærret gennem Limfjordstunnelen. Særtransporter, der ikke må køre gennem Limfjordstunnelen, kan også bruge transitruten.

Her kan du se hvor miljøzonen gælder i Aalborg

Åben kort i stort vindue

- Den grønne farve viser, hvor miljøzonen gælder.

 

Print alle punkter

Del indhold