Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Spar energi i din bolig og se sæsonens gode råd

Spar på energien og vær med til at påvirke klimaet. Se de gratis muligheder og få gode råd og inspiration til energibesparelser.

Se, hvad du kan gøre for at spare energi i sensommeren

Vi mærker alle konsekvenserne af usikkerheden omkring energiforsyningerne til Europa. Det har gjort priserne for energi historisk høje. Det koster os dyrt. Og det har gjort os endnu mere motiverede for at spare på energien end normalt. Det kan gøre en stor forskel for din varme- og elregning at fokusere på disse aktuelle råd, som er aktuelle for sæsonen.

Sensommerens spareråd

Det er ved at blive sensommer, og det betyder, at det er tid til at klargøre din bolig til fyringssæson. Her er der betydelige energibesparelser at hente. Du kan med fordel følge disse råd og spare på sensommerens energiforbrug allerede nu.

1) Forbered din bolig til varmesæsonen:

Selv mindre energioptimerende tiltag kan medføre store besparelser på varmeregningen – det behøver ikke at være stort og omfattende. For eksempel er der meget at hente ved at tætne små huller og sprækker i hjemmet og ved at gøre varmeanlægget klar til vinter.

Se, hvordan du kommer i gang på Energistyrelsens hjemside

2) Tag kortere varme bade:

Gør dine varme bade kortere. 1 m3 vand koster cirka 75 kroner – varmt vand koster det dobbelte for mange. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kroner om året.

3) Brug strømmen, når den er billigst:

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem på.

Se, hvornår strømmen er billigst på Energistyrelsens hjemmeside

4) Vask ved lavere temperaturer:

Der er meget at hente økonomisk, hvis du sætter temperaturen ned, når du vasker tøj. Du kan eksempelvis spare over halvdelen af strømforbruget ved at vaske tøjet på 20 °C i stedet for på 40 °C.

Læs mere om tøjvask på Energistyrelsens hjemmeside

5) Fyld maskinen op:

Når opvaskemaskinen fyldes op, kører den færre ture – og det kan mærkes på din elregning. Faktisk kan du spare flere hundrede kroner om året, hvis det bliver fast rutine at fylde maskine helt op, inden du sætter den i gang. Og vil du spare endnu mere, kan du også skrue ned for temperaturen.

Få flere gode køkkenråd på Energistyrelsens hjemmeside

På SparEnergi.dk kan du se endnu flere spareråd. Her kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens rådgivningstjeneste, hvis du har brug for hjælp til at gå din bolig efter i sømmene.

Se endnu flere spareråd på SparEnergi.dk

Her kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens rådgivningstjeneste, hvis du har brug for hjælp til at gå din bolig efter i sømmene.

Én ting er sikkert. Og det er grønt.

Hvis vi alle skruer lidt ned, bruger lidt mindre og finder alternativer får vi ikke kun store energibesparelser. Vi kommer også tættere på at blive uafhængige af olie og gas. Det giver os på sigt en mere sikker energiforsyning – og i sidste ende betyder det en grøn energiforsyning. Så når vi sammen sparer på energien er det godt for pengepungen, for klimaet og for en mere sikker energiforsyning.

Læs mere om, hvordan du kan spare energi på Energistyrelsens hjemmeside

Print alle punkter

Del indhold

Energistyrelsen