Har du spørgsmål til corona-pas, kan du læse mere på borger.dk:
Oftest stillede spørgsmål om Coronapas - COVID-19 vaccination - sundhed.dk
Husk mundbind, når du besøger os. Det gælder på:
I forbindelse med COVID-19-situationen kan Aalborg Kommune tilbyde tre forskellige isolationsophold:
Isolationsophold for personer der er påvist smittet med COVID-19 og ikke kan etablere og opretholde selvisolation i eget hjem.
Der er ingen udgifter til ophold og forplejning.
Isolationsophold for personer der er nære kontakter til smittede og derfor skal isolere sig indtil testresultatet foreligger.
Det vil typisk være smitteopsporingen, der anbefaler dette isolationsophold.
Der er ingen udgifter til ophold og forplejning.
Isolationsophold for personer der rejser ind i Danmark.
Personer på karantæneophold skal selv afholde udgifterne til opholdet, herunder forplejning.
Indenfor normal arbejdstid kl. 8-15 (torsdag kl. 8-17):
Ældre og Handicapforvaltningens Kontaktcenter
Telefon 9982 5000
Udenfor normal arbejdstid kl. 15-20 (torsdag 17-20) samt lørdag og søndag kl. 8-20:
Ældre- og Handicapforvaltningens Vagtcentral
Telefon 9931 7207
Læs mere om isolation og isolationsophold på hjemmesiden coronasmitte.dk
Borgerservice midlertidigt lukket for personligt fremmøde på grund af Covid-19 restriktionerne. Vores telefoner er åbne.
Hvis du har et uopsætteligt eller akut ærinde, der kræver fysisk fremmøde, så kan der aftales tid til fysisk fremmøde via telefon 9931 1820.
Har du brug for hjælp til digital selvbetjening kan du kontakte 7020 0000.
Du kan også altid skrive til os.
Vielser på Rådhuset gennemføres fortsat: Forsamlingsforbuddet gælder dog, så I må alene have to vidner med til vielsen på Rådhuset. Der skal bæres mundbind, så længe I ikke sidder ned.
Jobcentret og Ydelsescentret har åbent på telefonerne og digitalt i den normale arbejdstid.
Kursister på Sprogcenter Aalborg fjernundervises.
Se Sundhedsstyrelsens anbefalinger til dig, hvis barn viser symptomer.
Der kan forstsat være ting, der er anderledes under COVID-19, da vi følger myndighedernes anbefalinger om forebyggelse af smittespredning. Men vi bestræber os på at gøre hverdagen så normal som muligt for både børn og voksne.
Det er vigtigt at slå fast, at børnenes trivsel er alfa og omega. Der skal stadig være plads til at give den nødvendige omsorg, og vi har naturligvis også stadig fokus på det pædagogiske arbejde. Afstandskravet på 1 meter gælder ikke i børnenes leg eller personalets omsorg og arbejde med børnene.
Hvis du rejser med dit barn til et land, hvor Udenrigsministeriet ikke anbefaler rejser til, skal du være opmærksom på, at dit barn ikke kan komme i dagtilbud de første 10 dage efter hjemkomsten. Dog kan vi godt tage imod dit barn igen efter en negativ test taget tidligst på 4. dagen efter hjemkomst. Testen skal være en såkaldt PCR-test.
Se rejsevejledninger på Udenrigsministeriets hjemmeside
Hvis du er i tvivl om, hvad retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen betyder for dit barn og jeres familie, eller du har bekymringer i forhold til dit barn og COVID-19 smitte, så har du mulighed for at kontakte Center for Børns Udvikling. Her er der sundhedsplejersker, der kan rådgive dig og som du kan drøfte vejledningerne med.
Kontakt Center for Børns Udvikling, hvis du har spørgsmål.
Der vil fortsat skulle ydes forældrebetaling for de forældre, der ikke har friplads.
Hvis ikke du har behov for pasning det antal timer, som dit barn er tilmeldt lige nu, har du mulighed for at nedjustere til et andet modul med færre timer.
Genåbningen betyder i grove træk, at:
------------------------------------------------------------------------------
Generel information ved smitteopsporing mv.
Flere har været usikre på, hvad det betyder, når jeres børn bliver sendt hjem for at blive testet. Særligt i forhold til fritidsaktiviteter.
Når man er sendt hjem for at blive testet, skal man gå i isolation. Det betyder, at man skal:
Corona om at blive hjemme i forbindelse med test
Hvornår må elever komme i skole:
Styrelsen for Patientsikkerhed har den 14. april 2021 fastsat et midlertidigt forbud mod besøg på indendørs arealer på sociale tilbud i Aalborg Kommune med virkning indtil den 12. maj 2021. Påbuddet vil blive efterprøvet af styrelsen efter hhv. 3, 10, 20 og 30 dage. Påbuddet bortfalder automatisk for de enkelte tilbud, når 80 procent af beboerne på det pågældende tilbud er færdigvaccineret.
Forbuddet gælder aktuelt for følgende tilbud:
Oversigten opdateres dagligt.
Det midlertidige besøgsforbud regulerer alene udefrakommende personers besøg på botilbud. Beboeres mulighed for eller ret til at forlade et botilbud berøres heller ikke.
Yderligere information kan fås ved henvendelse til botilbuddene.
Styrelsen for Patientsikkerhed har den 15. april 2021 udstedt et midlertidigt besøgsforbud for besøgendes adgang til boenhed F på plejehjemmet Solsidecentret gældende for 4 uger.
Besøgsforbuddet for Solsidecentrets Boenhed F omfatter indendørs fællesarealer og den del af boligen, som beboeren selv råder over, samt de udearealer, der naturligt hører til afsnit F.
Da besøgsforbuddet omfatter indendørs fællesarealer, gælder det også for adgangen for gæster til eventuelle træningsfaciliteter, caféer samt dagcentre, der ligger inde på plejehjemmet (Boenhed F), og dermed benytter sig af plejecentrets fællesarealer.
Besøgsforbuddet for Solsidecentrets Boenhed F gælder ikke for:
De midlertidige besøgsrestriktioner regulerer alene udefrakommende personers besøg på plejehjemmet. Borgere, der eksempelvis er visiteret til at komme i et dagcenter, er ikke besøgende og dermed ikke omfattet af besøgsrestriktionerne. Beboeres mulighed for eller ret til at forlade et botilbud berøres heller ikke.
Yderligere information kan fås ved henvendelse til plejehjemmet.
Aalborg Kommunes aktivitetscentre er kun tilgængelige for de borgere, der har en forudgående aftale med en aktivitetsmedarbejder.
Du er velkommen til at ringe til aktivitetscentrene for at høre mere om dine muligheder for at deltage i aktiviterne, hvis du ikke allerede er blevet kontaktet af en aktivitetsmedarbejder:
Brugerstyrede aktivitetscentre
De brugerstyrede aktivitetscentre er fortsat lukkede, da det er kommunens ansvar at sikre, at aktiviteterne sker inden for rammerne af Sundhedsstyrelsens gældende retningslinjer. Dette ansvar kan ikke overdrages til brugerne.
Der er mad, overnatning og mulighed for rådgivning til alle hjemløse og udsatte. Varmestuer og væresteder er åbne, men der kan være begrænsninger i antallet af borgere, der på samme tid, kan opholde sig der.
Åbningstiderne for varmestuer og væresteder
Der tilbydes rusmiddelbehandling og rådgivning som normalt - dog med tidsbestilling.
Læs mere om rusmiddelbehandling.
Familiegrupperne og Specialgruppen giver råd og vejledning til udsatte børn, unge, voksne og familier. Fagområdet er en såkaldt kritisk funktion, og er derfor i vanlig drift.
Læs mere om støtten til børn og unge
Under COVID-19 epidemien opretholdes sundhedsplejens normale servicetilbud i videst muligt omfang. I forebyggelsen af smitte tager sundhedsplejen særlige forholdsregler:
I spæd- og småbørnssundhedsplejen:
I skolesundhedsplejen:
Sundhedstilbud på Aalborg Sundhedscenter og Center for Mental Sundhed er åbne under hensyntagen til COVID-19. Vi følger alle regler og anbefalinger, så deltagere kan føle sig trygge.
Hør mere om dine muligheder:
Restriktionerne betyder, at alle indendørs kulturaktiviteter og -arealer er lukkede. Det omfatter blandt andet:
Læs mere på kulturinstitutionernes egne hjemmesider.
Bibliotekerne er lukkede for besøg, men der er mulighed for at hente materiale via to go-ordning, og der er fortsat udlån til forsknings- og undervisningsbrug.
De nuværende restriktioner for bl.a. forenings- og fritidslivet gælder til og med den 5. april 2021.
Dog er Forsamlingsforbuddet hævet fra 25 til 50 personer mht. udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi. Følgende er gældende
For kommunale fritidsfaciliteter/klubhuse er følgende gældende:
Klubhuse mv.