Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Trafikplanlæggeren Tinne

Trafikplanlæggeren Tinne

Som trafikplanlægger i Aalborg Kommune er jeg med til at sikre, at trafikken glider bedst muligt. Det bedste ved mit job er, at jeg både har mulighed for at arbejde med de store linjer og nørde helt nede i detaljen – for eksempel i driften af et signalanlæg.

Hvad er du ansat som?

Jeg er ansat som trafikplanlægger i Aalborg Kommune og arbejder med den trafiktekniske drift, som det hedder med fine ord. Ved hjælp af trafikmodeller og en masse data, er jeg med til at optimere eksisterende signalanlæg samt planlægge og sætte nye anlæg i drift. Jeg er ofte første sluse i processen, når nye anlæg skal opføres. Min rolle er kort fortalt at sikre, at trafikken glider bedst muligt gennem vores lyskryds. 

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste ved mit job er, at jeg både har mulighed for at arbejde med de store linjer og nørde helt nede i detaljen af anlæggets drift. For eksempel beregner jeg, hvor mange sekunder hver retning  i et kryds kan få grønt, for at trafikken afvikles bedst muligt. Lige siden jeg var barn, har jeg været fascineret af signaler og lyskryds. Så jeg er faktisk ret stolt af at kalde mig selv for nørd inden for området.

Det meste af min tid går på kontoret, men af og til arbejder jeg også ude. Det sker for eksempel, når et signalanlæg meldes færdigt, og vi skal overtage driften af det. Så tager vi ud og deltager i en aflevering af signalet, som vi kalder det. Den fordeling er rigtig god, synes jeg.

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde?

Uanset størrelsen af opgaven er det vildt spændende, at enhver opgave spiller ind i de eksisterende  signalanlæg og infrastrukturen generelt. 

Det er også spændende, at mine opgaver kommer på forskellige baggrunde. De kan være planlagt på forhånd som en del af større projekter. Det kan også være mindre optimeringer for at forbedre trafiksikkerheden i et bestemt lyskryds. 

Vi får også borgerhenvendelser. Det kan for eksempel være et konkret ønske om at hæve antallet af sekunder med grønt lys i et specifikt fodgængerfelt. Det kan også være et ønske om bedre muligheder for at dreje til venstre i sin bil i et lyskryds. Henvendelserne kommer ind via Tip Aalborg-appen eller via mail. Så lander de ofte på mit bord, hvor jeg griber dem og dykker ned i opgaven. 

Der opstår tit nye behov og ændringer i infrastrukturen, der kræver, at vi justerer på noget. Aalborg er jo Danmarks 3. største kommune, så det er store rammer med mange projekter og opgaver. Vi har også Limfjorden, som er lidt speciel og giver ekstra spændende udfordringer, når det drejer sig om at sikre den glidende trafik. Vi kigger som bekendt også ind i 3. Limfjordsforbindelse, som kommer til at spille rigtig meget ind i den samlede trafikplanlægning i både kommune og region.

Hvad er du mest stolt af ved dit fag?

Jeg er stolt over, at det, jeg er med til at lave på jobbet, nytter og gør en forskel. Det er jo helt klare rammer og en masse hensyn, jeg skal arbejde inden for. Det er ligesom et puslespil, jeg skal samle og få til at gå op i en højere enhed.

Og så er det bare fedt at opleve, at det fungerer ude i virkeligheden. Jeg er jo selv borger og færdes ude i trafikken. Så bliver jeg stolt og praler lidt over for min yngste søn på 10 år. Han har mange af de samme interesser som mig og synes, at mors job er ret sejt. 

Der burde altså være flere, der interesserer sig for signalanlæg. Vi er en forholdsvis lille klub, og vi vil så gerne have flere med. Men så er det godt, at der er flere netværk på tværs af kommunerne i Danmark men også andre lande, som jeg kan dele erfaringer med og holde mig ajour.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?

Mine opgaver er mega spændende, og jeg har plads og mulighed for at være specialist og nørd. Det er fedt, synes jeg! Mine kolleger er også kanongode. Vi fungerer rigtig godt sammen på kontoret - også socialt.  

Men det betyder ikke, at vi ikke er forskellige. For det er vi. Og det er faktisk skønt og en kæmpe styrke. Selvom vi ikke har helt de samme interesser og spidskompetencer, supplerer vi hinanden godt. Det er dejligt, der er plads til forskellighed på den måde.

Og så gør vores flextid det nemt at få dagligdagen til at gå op i en højere enhed som solomor. For eksempel har jeg mulighed for at arbejde tidligt om morgenen hjemmefra, inden min søn står op. På den måde kan jeg møde lidt senere ind på kontoret og tage lidt tidligere hjem. Det er en kæmpe frihed og giver overskud på kontoen.

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde?

Det vigtigste for mig er, at jeg bliver udfordret fagligt i gode rammer og med gode kolleger. Det får jeg i høj grad opfyldt på jobbet. Og det er jeg glad for.

Det er en ekstra motivation, at jeg kan være med til at optimere trafikken og planlægge løsninger, der er med til at fremme mere bæredygtig mobilitet uden at gå på kompromis med service og kvalitet af infrastrukturen.

Der burde altså være flere, der interesserer sig for signalanlæg. Vi er en forholdsvis lille klub, og vi vil så gerne have flere med.

Tinne, trafikplanlægger

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang