Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Tandlæge Marianne

Tandlæge Marianne

Som tandlæge i Omsorgs- og Specialtandplejen behandler jeg patienter, der til hverdag kæmper med forskellige fysiske eller psykiske handicaps og sygdom. Det er et arbejde fyldt med taknemlighed, gode grin og fantastiske kollegaer.

Hvad er du ansat som?

Jeg er tandlæge ved Omsorgs-og Specialtandplejen i Aalborg Kommune. Jeg arbejder primært i Omsorgstandplejen. Det vil sige, at de fleste af mine patienter bor på plejehjem og ikke kan komme på en almindelig tandklinik på grund af handicap eller sygdom. Vi behandler både patienter i eget hjem og på vores handicapvenlige klinik. 

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste ved mit job er selve arbejdsdagen - dagene er aldrig ens. Vi arbejder forskellige steder og med mennesker, der har meget forskellige handicaps eller vanskeligheder. Der er masser af taknemmelighed fra vores patienter og deres pårørende. Et stort plus er også de mange sjove oplevelser, vi får sammen. 

Hvad er du mest stolt af ved dit arbejde?

Vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe vores patienter, så tandbehandlingen kan lade sig gøre. Om det er puder, der støtter, så det er muligt for en med fysisk handicap at ligge i tandlægestolen eller en særlig snak og opmærksomhed for at hjælpe en dement, så er vi gode til at finde den enkeltes vanskeligheder og hjælpe dem der.

Samtidig har vi stor opmærksomhed på at hjælpe plejepersonalet med råd og tips, så den daglige hygiejne af munden kan blive så god som muligt. Mange af vores patienter kan jo ikke selv. 

Hvad er det fedeste ved din arbejdsplads?

Vi har et fantastisk kollegafællesskab! Der er altid hjælp at få, og vi bruger hinanden meget. Det er altafgørende for mig, at der er sparring og udviklingsmuligheder, og vi har begge dele. 

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde?

Jeg er tandlæge for en gruppe mennesker, der ellers ikke kunne komme til tandlæge. Jeg gør en forskel for dem, og det værdsættes. Samtidig får jeg også nogle gode historier og sjove oplevelser med hjem – der er aldrig en kedelig dag på jobbet. 

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde?

Gode kolleger, sparring og medbestemmelse er vigtigt for mig, og det har jeg her. Jeg har valgt at arbejde i Omsorgstandplejen, fordi jeg gerne vil hjælpe denne gruppe mennesker. Jeg nyder at møde dem, hvor de er og med deres udfordringer. Jeg har en god fornemmelse af, at jeg gør en forskel. 

Vi har et fantastisk kollegafællesskab! Der er altid hjælp at få, og vi bruger hinanden meget. Det er altafgørende for mig, at der er sparring og udviklingsmuligheder, og vi har begge dele. 

Marianne, tandlæge

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang