Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Socialpædagogen Nicoline

Socialpædagogen Nicoline

For mig er det spændende at dykke ned i de enkelte diagnoser og se, hvad vi kan gøre for de unge ud fra de forskellige diagnoser. Og så er der ingen af vores unge, der er ens, hvilket gør at ingen hverdag er ens.

Hvad er du ansat som, og hvad laver du?

Jeg er socialpædagog på Det Specialiserede Døgntilbud i Sulsted, som huser børn og unge i alderen 6-18 år, der enten har tilknytningsforstyrrelser, ADHD, autisme eller borderline. Ved siden af min faste stilling er jeg i gang med at blive uddannet som seksualvejleder, hvilket i arbejdet med anbragte børn og unge er utroligt spændende. 

Hvad er det bedste ved dit job?

For mig er det meget det her detektivarbejde i forhold til de unge mennesker, vi har med at gøre, fordi de er så forskellige, at det er forskellige ting, der virker. Hvis man vil det, så kan man blive en betydningsfuld voksen for de børn og unge, man har i hænderne. 

Hvad er du mest stolt af ved dit fag og dit arbejde? 

Jeg er mest stolt af, når vi lykkes med at få rykket de unge mennesker. Det med at gøre de unge mennesker klar til at kunne mestre sit eget fremtidige liv, selvom de har været udsat for nogle ting, der har givet dem bump på vejen, det er jeg stolt af. Jeg ved, at hvis ”bare” vi har gjort en lille forskel, kan det på et senere tidspunkt i deres liv få en kæmpe betydning. 

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?

Den bedste bonus ved jobbet er mine kollegaer. Vi passer så godt på hinanden og er der for hinanden. Mine kollegaer kender mig nærmest bedre, end mine nærmeste derhjemme gør, fordi vi har stået i alle mulige mærkelige situationer sammen. Vi sparer rigtig meget med hinanden.

Hvad er vigtigst for dig i dit arbejde?

Det er at være der for de unge og give dem en hverdag, som de ikke har været vant til. Det der med at give dem struktur og rutiner og de kan se, at vi vil dem noget godt. 

Jeg plejer at sige, at af de rette omveje er jeg endt på den rigtige hylde den dag i dag, og jeg kan ikke se mig lave andet lige nu.

Nicoline, pædagog

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang