Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Social- og sundhedsassistenten Lise

Social- og sundhedsassistenten Lise

Det er så givende at være noget for nogen, og derfor valgte jeg at uddanne mig til social- og sundhedsassistent. Jeg har været uddannet siden 1999, og har elsket det lige siden.

Hvad er du ansat som, og hvad laver du? 

Jeg er ansat som social- og sundhedsassistent hos Østergadekollegiet i Nørresundby, og her har jeg været i snart syv år. Som social- og sundhedsassistent hjælper jeg beboerne til at være herre i eget liv, og vi har meget fokus på at give beboerne den nødvendige støtte til selv at bestemme.

Hvilken målgruppe arbejder du med?

Vores målgruppe på Østergadekollegiet er mennesker med cerebral parese, og det vil sige, at det er mennesker med medfødte skader. 

Hvad kan du godt lide ved at arbejde med den her målgruppe?

Jeg synes, at det er berigende at hjælpe og støtte vores beboere i at bestemme selv. Jeg ønsker, at de selv opnår at vælge, hvad de har lyst til og at det er deres mening, der tæller uanset om det er små eller store valg. Og så har vi en rigtig god humor blandt hinanden, og samtidigt en stor respekt og forståelse. 

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde?

Når vi står i nogle problemstillinger, der virker svære, så finder jeg processen, med at komme frem til resultatet, utroligt spændende. Og når det hele løser sig, så opleves det magisk. Samtidigt er det vigtigt at få et godt pårørendesamarbejde op at køre. 

Hvad er du mest stolt af ved dit fag og dit arbejde? 

Jeg er meget stolt af den dybe respekt, vi har for beboerne. Vi har et højt fagligt niveau, og er meget engageret i mennesket. Jeg er stolt af, at vi arbejder som en gruppe, og jeg bliver fyldt med energi, når jeg ser hvordan vi samarbejder omkring mennesket, finder strategier og metoder til selvbestemmelse. 

Har du én bestemt succeshistorie med en af borgerne?

Et eller andet sted, så har jeg mange, men så er det jo også bare den grå hverdag. Det er alt det med småt som at vende et ord i en sætning, og så beboeren pludseligt forstår mig. Her finder jeg ud af, hvilken indsats jeg bidrager med – og det gør mig glad, at jeg kan bidrage til en forståelse.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?

 Det er vores humor og det samspil vi har på tværs af hinanden. Og i samspil med vores faglighed, evner vi at samarbejde endnu bedre. Vi har en rigtig god kemi mellem ansatte og beboere, hvor der er plads til pingpong og drilleri. 

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde?

Engagement, høj faglighed og professionalitet. Du behøver ikke nødvendigvis at vide alt, men så længe du har lysten til at lære. Vi har altid mennesket i centrum, og vores handlinger er altid med udgangspunkt i beboeren. 

Hvorfor har du valgt den uddannelse, du har?

Jeg startede med at læse til sygeplejerske, men fandt mig aldrig helt til rette, så jeg valgte at stoppe. Efter noget tid endte jeg igen i plejen, og fordi jeg havde læst længe til sygeplejerske, fik jeg et sygehjælperbevis i dispensation. 

Hvad vil du sige til dem, der overvejer pædagoguddannelsen? 

Jeg synes, at vi har en fantastisk god uddannelse, der åbner mange døre og muligheder, da det er en generalistuddannelse. Derfor synes jeg også, at det er ærgerligt, at enkelte historier afholder andre for at uddanne sig. Der er selvfølgelig en del pleje, og hvis du ikke er forberedt på det, er det nok heller ikke social- og sundhedsassistent du skal være.

Men den personlige pleje bringer rigtig mange gode ting med sig. Vi får et helt andet nærvær med beboeren, fordi vi har dem på enehånd, og det fører til en masse gode samtaler.

Det er det fantastiske ved vores uddannelse – vi giver nærvær til mennesket, og så er den anvendelig rigtig mange steder, hvor vi også har mulighed for at specialisere os.  

Jeg er stolt af, at vi arbejder som en gruppe, og jeg bliver fyldt med energi, når jeg ser hvordan vi samarbejder omkring mennesket, finder strategier og metoder til selvbestemmelse

Lise, social- og sundhedsassistent.

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang