Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Psykolog Amalie

Psykolog Amalie

Som psykolog i Center for Mental Sundheds Ungeteam arbejder jeg med unge studerende på ungdomsuddannelserne i Aalborg Kommune. Jeg vejleder blandt andet eleverne omkring stresshåndtering og generel mental sundhedsfremme.

Hvad er du ansat som, og hvad laver du?

Jeg er ansat som psykolog i Center for Mental Sundhed, hvor jeg arbejder med psykisk sundhedsfremme og tidlig opsporing ude på ungdomsuddannelserne. Jeg arbejder med mental sundhed og tidlig opsporing i tre forskellige spor. Jeg underviser eleverne omkring stress, stresshåndtering og mental sundhedsfremme. Herudover er jeg instruktør på stresshåndteringskurset Åben og Rolig Unge som de unge har mulighed for at tilmelde sig på skolen. Som den sidste del af indsatsen afholder jeg individuelle samtaleforløb med de elever, som er i risiko for drop out.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste ved mit job er for det første at få lov til at arbejde med denne her unge målgruppe, som jeg synes er enormt inspirerende at arbejde med. Især det med at få lov til at blive lukket ind i de unges liv og hjælpe dem med at håndtere og navigere i deres hverdag – det synes jeg er rigtig givende, og det er også det, der ofte driver mig til at gøre en ekstra indsats.

Et andet aspekt er alsidigheden i det; det er sjældent, at jeg har to arbejdsdage, der er ens. Jeg er for det første ude på rigtig mange forskellige matrikler, og fordi jeg arbejder med de her tre forskellige indsatser, er mine arbejdsopgaver også meget varierende og jeg har samtidig mange forskellige samarbejdspartnere. Det synes jeg er med til at gøre mit arbejde rigtig spændende og tilpas udfordrende.

Hvad er du mest stolt af ved dit arbejde og dit fag?

Jeg er mest stolt af selve indsatsen – at den rammer så bredt og at den formår at tilbyde hjælp til mange forskellige unge. Men også det at indsatsen bliver prioriteret af Aalborg Kommune.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?

Det bedste ved min arbejdsplads er den høje faglighed, der er blandt mine kollegaer. Der er rigtig god mulighed for indbyrdes sparring, og der er en konstant velvillighed til at hjælpe hinanden med de udfordringer, man nu engang kan stå med. Det betyder rigtig meget.

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde?

Det er vigtigt for mig at opleve, at mit arbejde betyder noget for andre og at jeg gør en forskel – og det føler jeg netop, at jeg gør, når jeg arbejder med de her indsatser ude på ungdomsuddannelserne.

Det bedste ved min arbejdsplads er den høje faglighed, der er blandt mine kollegaer. Der er rigtig god mulighed for indbyrdes sparring, og der er en konstant velvillighed til at hjælpe hinanden med de udfordringer, man nu engang kan stå med.

Amalie, psykolog i Center for Mental Sundheds Ungeteam

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang