Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Projektmedarbejder Henriette

Projektmedarbejder Henriette

Jeg er ansat som projektmedarbejder her på Ungdomskulturhuset Blok X under UngAalborg. Jeg har mange opgaver, hvor de fleste vedrører teater og kropsæstetisk læring.

Hvad er du er ansat som, og hvad du laver i dagligdagen? 

Min primære opgave er at bygge ungdomsteateret op. Derudover laver jeg trivselsforløb, og jeg har en masse forskellige aften- og fritidshold. Der er for eksempel performancehold, almindelige teaterhold og skrivehold. 

Jeg laver også et forløb, der hedder Grow, som er for ordblinde. Det er fire gange om året af en uges varighed, og er for unge i Aalborg Kommune. Her bruger man også de kropæstetiske læringsmetoder til at lære, hvordan man får mere selvtillid.  

Er du specialiseret inden for noget?  

Jeg er specialiseret indenfor teater, som jeg har dyrket siden, jeg var helt ung. Jeg spiller selv og jeg er instruktør, manuskriptforfatter og underviser.  

Hvad er det bedste ved dit job?  

Jeg har rigtig mange gode arbejdsdage. Den bedste arbejdsdag er, når jeg går hjem, og selvom jeg nogle gange har været her 12 timer, så afrunder jeg mit hold om aftenen og tænker de er simpelthen så vilde de unge mennesker. De har så mange gode ideer, de har lyst til at lære, de har lyst til at lave teater. Jeg får lov at være sammen med unge mennesker, der sprudler af kreativitet. Det synes jeg er den fedeste arbejdsdag, og sådan går jeg fra arbejde stort set hver dag.  

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde?  

Lige om lidt starter vi et samarbejde omkring 10. klasser, hvor vi skal sætte mere krop på danskfaget. Det synes jeg er spændende, fordi det handler om udvikling, og hvordan man kommer væk fra klasselokalet. Ikke fordi de her unge mennesker nødvendigvis skal lære at spille teater, men de skal måske lære at fremlægge projekter eller bare bruge kroppen mere. 

Derudover synes jeg selvfølgelig, det er spændende med mine fritidshold. Holdene er startet med, at vi har spurgt de unge, hvad de havde lyst til, og derfor er holdene opstået - altså ud af lyst og interesse fra de unge.  

Grow forløbet er også spændende, fordi det handler om unge, der har svært ved at gå i skole og føle sig anderledes fordi, man ikke kan læse. På femte dagen i forløbet laver de en opvisning, hvor de shiner helt vildt og går herfra med ophøjet pande og nye fællesskaber. 

Hvad er du mest stolt af ved dit fag? 

Det, jeg er mest stolt af i teaterfaget, er, at det har muligheden for at skabe fællesskaber på en unik måde, hvor man er sammen om noget tredje. Man skal stole på dem, man er sammen med. Derudover er man vigtig og uundværlig i en teatersal. Det er rigtig vigtigt, at folk går herfra og føler, at de er en del af noget. Der er en fællesskabsfølelse, som man ikke finder ret mange andre steder. Man kan ikke bare udskifte en spiller, som for eksempel på en håndboldbane.  

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads? 

Blok X er en virkelig fed legeplads, hvor der er højt til loftet og frihed til at fejle. Det lyder lidt forkert; men jo flere fejl, du laver, jo bedre. Det er sådan vi finder ud af, hvad der virker.  

Det er en arbejdsplads, hvor man virkelig har tiltro til os, der er ansatte til vores kompetencer. Til vores evner. Det er fedt at være omgivet af super kompetente kollegaer, men i virkeligheden er det de unges hus, og de skal have rigtig meget medbestemmelse.  

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde?  

Det er vigtigt for mig, at man føler sig velkommen, hvis man er helt ny og aldrig har lavet teater før. Derudover er det vigtigt for mig, at man stadig føler, at man kan dygtiggøre sig, så vi også giver mulighed for at udvikle dem, der har spillet i lang tid.  

Så både det, at vi er rummelige og inkluderende, men også talentudviklingsdelen: Begge dele skal gerne have værdi.  

Hvad giver dig energi i hverdagen? 

Jeg får energi, når jeg er omgivet med mennesker og har et arbejdsliv, hvor der er højt til loftet. Det har jeg tit savnet i mit voksenliv; at det er okay at fejle og kaste sig ud i ting. Det er så fedt at gå på arbejde og ikke helt vide, hvad dagen bringer. Det er et sjovt hus, hvor vi er omgivet af forskellige fagfolk, der kan hver deres ting.  

I min fritid brænder jeg også for teater og kultur. Jeg skriver selv manuskripter. Jeg brænder særligt for kulturen i Aalborg, som jeg synes er en sjov boble i denne her by. Jeg spiller selvfølgelig selv i min fritid, og prioriterer min egen udvikling højt fordi, jeg tror det er vigtigt, at jeg selv holder mig i gang og fortsat lærer nyt, hvis jeg skal blive ved med at lære andre noget.  

Den bedste arbejdsdag er, når jeg går hjem, og selvom jeg nogle gange har været her 12 timer, så afrunder jeg mit hold om aftenen og tænker de er simpelthen så vilde de unge mennesker. De har så mange gode ideer, de har lyst til at lære, de har lyst til at lave teater. Jeg får lov at være sammen med unge mennesker, der sprudler af kreativitet. Det synes jeg er den fedeste arbejdsdag, og sådan går jeg fra arbejde stort set hver dag.  

Projektmedarbejder Henriette

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang