Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Projektleder Anders

Projektleder Anders

Jeg arbejder med bæredygtighed, udvikling og grøn omstilling i Klima og Miljø. Vi arbejder for at koble det nære og det svære i blandt andet klimaindsatsen.

Hvad laver du? 

Jeg arbejder med bæredygtighed. Som en af projektlederne for Verdensmålsstrategien i Aalborg Kommune er jeg med til at gøre verdensmål til hverdagsmål på tværs af alle forvaltningerne. Bæredygtige events er også noget, jeg arbejder meget med. Jeg er for eksempel i fuld gang med at planlægge en stor international bæredygtighedskonference, som bliver holdt i Aalborg i 2024.

Der kommer over 1000 deltagere fra hele Europa til konferencen. Her skal vi både diskutere europæisk bæredygtighed, og hvordan vi bedst skaber bæredygtige byer og lokalsamfund. Det gælder om at inspirere og motivere hinanden til at finde de grønne løsninger, der fungerer bedst lokalt. Konferencen markerer samtidig, at det er 30 år siden, at ”Aalborg Charter” blev skrevet under her i byen. Aalborg Kommune har altså været med til at sætte skub i den bæredygtig udvikling både lokalt og internationalt siden 1994.

Jeg har en måske lidt atypisk faglig baggrund som filosof. Fra de mørke gange på Aarhus Universitet valgte jeg dog at koble alt den nyttige filosofiske viden til virkeligheden og tog derfor en kandidat i Udvikling og Internationale Forhold i Aalborg.

Hvad er det bedste ved dit job?

Der er saftsuseme mange ting. Især det, at det føles som noget vigtigt, jeg arbejder med. Jeg har en masse engagerede kollegaer, der synes, det er lige så vigtige emner og opgaver, vi arbejder med inden for bæredygtighed.

Hvad er du mest stolt af ved dit arbejde? 

At det er noget vigtigt. Jeg er med til at sætte et aftryk, og forhåbentlig er vi i gang med at efterlade noget bedre til vores børn. Jeg er også megastolt af, at folk rundt i Europa kigger vores vej, når de skal have inspiration til bæredygtig udvikling.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads? 

Det er en vigtig arbejdsplads. Vi er med til at skabe godt liv for en masse mennesker, der bor i kommunen. Det har forhåbentlig en effekt ude i ”virkeligheden”. 

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde? 

Koblingen ud til mennesker. Internt i kommunen arbejder vi for at bevæge os i en mere bæredygtig retning. Det samme gælder udadtil, for vi kommer ikke så langt uden engagement fra dem, der bor i kommunen. Vi arbejder med store strategier i kommunen, men vi skal også ud i ”virkeligheden”, før det batter noget. Det skal gøre en forskel både i kommunen og hos borgerne.

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde? 

Mening betyder meget for mig. Det gode kollegaskab er også meget vigtigt for mig. Det kan være alvorligt arbejde, men der er også plads til grin og hygge på arbejdspladsen. Der skal være balance, og det er også med til, at jeg får lyst til at gå den ekstra mil for arbejdet.

Som en af projektlederne for Verdensmålsstrategien i Aalborg Kommune er jeg med til at gøre verdensmål til hverdagsmål på tværs af alle forvaltningerne.

Anders, projektleder

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje