Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Pædagogisk leder Mathias

Pædagogisk leder Mathias

Jeg er pædagogisk leder i Børnehaven Dragehaven, og for mig er det ekstremt vigtigt, at vi som institution er et team, der lægger vægt på ”vi”. Vi er fælles om dagligdagen og børnenes udvikling.

Hvad er du ansat som, og hvad laver du? 

Jeg er pædagogisk leder i Børnehaven Dragehaven og har været det siden december 2021. Mit arbejde består primært af at sikre driften i institutionen og skabe en kultur og et miljø, der tilgodeser og sikrer, at vi skaber udvikling for de forskellige børn ud fra deres forudsætninger. Jeg sikrer, at vi har de nødvendige normeringer samt, at vores institution stemmer overens med vores pædagogiske læreplan. Derudover er personaleledelse og generel administration en stor del af jobbet.

Hvad er det bedste ved dit job? 

Det bedste ved mit job som leder er, at jeg får lov til at have et ansvar for, at vi klæder børnene bedst muligt på til deres fremtidige liv som skolebørn og sammen får skabt en god overgang. Derudover er det bedste at skabe et miljø, hvor læring er i fokus, men hvor vi samtidigt ikke går ned på at lege og have det sjovt.

Der er også rigtig mange administrative opgaver og meget personaleledelse, men for mig er det meget givende, at jeg altid er tæt på børnene med mit kontor, som jo ligger midt i børnehaven. Så det er også noget af det bedste for mig - at jeg altid er tæt på dem, jeg arbejder sammen med.  

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde? 

Det er svært at vælge én ting, for der er rigtigt mange parametre i det at være pædagogisk leder. Men det allermest spændende ved hele mit arbejdsområde er at være i spidsen for at sikre kvalitet og sikre den fremtid, som børnene udgør for os. Det er spændende at være en aktiv medspiller i at sikre, at børnene får læring og en god opvækst og stå i spidsen for hele det ansvar.  

Hvad er du mest stolt af ved dit fag?

Jeg er enormt stolt af at være en del af børnenes liv. Der er ingen tvivl om, at jeg er allermest stolt af at være med til at udvikle børnene. Man kan ikke komme udenom, at børn er lig med vores fremtid. Det er et kæmpe skulderklap, at forældre vælger at sende deres børn hen til os.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads? 

Jeg synes, at nærheden er fed. Jeg sidder ikke distanceret ude i yderkanten og dikterer, hvordan hverdagen skal være i institutionen. Jeg er ude på gulvet og får lov til at se det bedste fra både børn og personale. Derudover så er der stor værdi i, at jeg arbejder sammen med en personalegruppe, der er så engagerede om det samme mål.

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde? 

For mig er det vigtigt i mit arbejde, som leder - men også som pædagog – at jeg kan ikke selv. Jeg kan ikke skabe noget selv, og jeg får ikke noget ud af at sidde inde på mit kontor og dele ordrer ud, men fordi jeg har så engageret og god en personalegruppe og så fantastiske børn, så gør det, at vi kan komme i mål sammen.

Jeg har tre nøgleord, som jeg bruger i mit arbejde: Inkludering, medbestemmelse og respekt. Det er tre ord, der er virkelig vigtige i mit arbejde, og noget som jeg synes er vigtigt, at vi breder ud til både personale og børn.

Er du specialiseret inden for noget?  

Jeg er pædagog med stort P og udemenneske med stort U. Jeg er uddannet naturpædagog og interesser mig for friluftsliv, og det bruger jeg i den grad i det daglige arbejde, da vi er en naturinstitution, og vi er ude fra åben til luk som udgangspunkt. Vi prøver at brede ud til børnene, at vi er en del af naturen - og omvendt.

Hvad giver dig energi i hverdagen? 

Det er ikke altid nemt at være leder, men det der driver mig og giver mig motivation og engagement er, når jeg kan se, at vi lykkes sammen.

Samtidig er det givende, at der er ikke er én hverdag, der er ens. Jeg stortrives i, at det er en foranderlig hverdag med nye opgaver hver dag. Det kan være, at jeg er sammen med børnene én dag, holder et børnemøde med nogle børn en anden dag, eller at nogle af børnene vil med ind og sidde med mig på kontoret, og se hvad jeg laver.

Jeg er enormt beæret over at få lov til at være en del af børnenes liv og at være så tæt på både medarbejdere og børn i mit daglige arbejde. 

Pædagogisk leder Mathias

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang