Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Pædagogisk Assistent Allan

Pædagogisk Assistent Allan

”Jeg er glad for at møde på arbejde hver dag. Lunden er et dejligt sted at være, hvor der er plads til forskellighed”. 

Hvad er du ansat som, og hvad laver du? 

Jeg har været pædagogisk assistent i Børnehuset Lunden i fem år med primært fokus på 3-5-årige børn. Min daglige opgave er blandt andet at skabe relationer, sikre trygge rammer og planlægge udviklende aktiviteter og projekter. 

Jeg arbejder naturligvis med en bred vifte af opgaver, hvor jeg danner relationer til børnene og laver aktiviteter, der hjælper dem i deres udvikling. Det kan være at bygge med træ og paller, lave huler af hele byens donerede juletræer eller at passe vores congosnegle sammen med børnene. Jeg elsker alle de små projekter vi har, og hvordan det også giver børnene glæde og understøtter deres udvikling. 

Er du specialiseret inden for noget?  

Jeg går meget op i brætspil, og det præger mit arbejde. Jeg har blandt andet udviklet et Pokemon spil, der ikke kun er sjovt, men også styrker børnenes sproglige udvikling og matematikforståelse. 

Det sjoveste er at få en ide og have muligheden til at handle på det, hvad end det er at vælte alt ud af krea-skabet, tage på tur, kigge på dyr eller lave ‘børneballade’ ved at smide toiletpapir rundt på de stores stue, når de er ude af huset.  

Hvad er det bedste ved dit job? 

Variationen og spontaniteten i hverdagen gør jobbet unikt. De gode relationer til børn og forældre samt det positive arbejdsmiljø er uvurderligt. Projekter, der lykkes, og hvor alle er investeret, er ekstra tilfredsstillende. Ingen dage er ens, og jeg står aldrig op og tænker, at jeg ikke gider afsted i dag. 

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde? 

Det er at forstå hvert enkelt barn og skabe trygge relationer, der kan hjælpe dem i perioder, hvor de kan have det svært. Muligheden for at dykke ned i børnenes verden og støtte deres trivsel er en særlig del af jobbet. At kunne gå på opdagelse i det enkelte barn og identificere årsagerne til udfordringer er en afgørende og spændende del af mit område.  

Hvad er du mest stolt af ved dit fag? 

De nære relationer til både børn og forældre er en kæmpe gevinst. Det at skabe en tryg ramme for børnene, der forbereder dem til næste trin i livet, er en stor kilde til stolthed. De bliver glade, når de ser mig, og de kommer og giver en krammer.  

Derudover er det også vigtigt at have et godt forhold til forældrene og kunne smile og grine til hinanden - udover den professionelle relation.  

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads? 

Det må være vores fællesskab; den gode og sjove tone, der er mellem alle her i huset. I personalegruppen har vi det sjovt sammen, og vi kan lide at være sammen med hinanden. Vi er gode til at tale om tingene, og vi har respekt for hinanden. Jeg tror på, det er gavnligt for børnene, at vi voksne har det sjovt sammen. Det er også kun en fordel, at vi er gode til at tale sammen, når vi skal håndtere mere komplekse situationer. Vi er et fagligt stærkt team, og derudover bakker vi hinandens idéer og projekter op, og vi har et generelt højt aktivitetsniveau – hvilket jeg sætter stor pris på.  

Hvad giver dig energi i hverdagen? 

Mine kollegaer og børnene er min daglige energikilde. Tonen, mulighederne og de forskellige projekter, som for eksempel Pokemon-brætspillet, giver mig energi hver eneste dag. Udeaktiviteter og den uforudsigelige hverdag bidrager også positivt, og så trives jeg bare i uforudsigeligheden, den aktive hverdag og åbenheden.  

Har du noget du brænder for i din fritid?  

Jeg brænder for brætspil og er lidt nørdet omkring det. Jeg samler på brætspil og mødes med mine venner og spiller en hel dag. Derudover går jeg op i fodbold, jeg spiller ikke selv, men jeg følger meget med. Jeg bringer også min passion for fodbold ind i dagligdagen og spørger for eksempel børnene og deres familier om deres holdpræferencer. Det er en lille, men sjov, måde at skabe forbindelse, glæde og stolthed hos børnene.  

Jeg er glad for at møde på arbejde hver dag. Lunden er et dejligt sted at være, hvor der er plads til forskellighed.

Pædagogisk Assistent Allan

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang