Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Pædagogen Peter

Pædagogen Peter

Min funktion er at guide og støtte dem, der kommer i dagtilbuddet – og have fokus på udviklingsmål. I praksis betyder det, at vi opbygger gode relationer og tillidsforhold. Vi skaber en hverdag, som borgerne har overblik over, og hvor der er plads til at komme som man er, både på både gode og dårlige dage.

Hvad er du ansat som, og hvad laver du? 

Jeg arbejder som pædagog på Værksted Væksthuset, der er et dagtilbud for voksne, som primært har udfordringer inden for det autistiske spektrum.  Der er en del samarbejde på tværs med andre: Bostøtte, Socialrådgivere og Bosteder.

Selvom møder og det skriftlige kan fylde i perioder, er det heldigvis ikke dét, der i min bevidsthed definerer mit arbejde. Det gør hverdagen med borgerne og de rammer, relationer og aktiviteter, vi er i. Hos os arbejder borgerne i værksteder og producerer forskellige ting. De aktiviteter er den klassiske ”Fælles Tredje”, hvor vi har mulighed for at samles om noget, der giver mening.

Mine kollegaer og jeg har ikke på den måde faste pladser i vores forskellige værksteder, men jeg er oftest at finde i Træværkstedet, hvor vi har gang i projekter som fuglehuse, krydderikasser, pedelopgaver og skøre projekter, som måske ikke er specielt relevante, men interesserer og motiverer os. Os alle sammen. For eksempel at bygge en gammel boremaskine om til en lampe, eller male vores bus med spraymaling.

Hvad er det bedste ved dit job?  

Det bedste ved jobbet er, at vi har en stor del af frihed og plads til at være kreative og lave de projekter, vi og borgerne har lyst til at lave. Vi har tid til at fokusere på processer og relationer i stedet for på produkter og deadlines. Det holder motivationen oppe, og det betyder også, at vi har stor mulighed for at følge borgernes initiativer, så vi ikke behøver at holde liv i gamle værksteder som ingen længere er motiveret for at være i, men i stedet kan tilpasse vores dagtilbud, til de interesser der rører sig i borgergruppen. Det gør arbejdet dejligt varieret.

Hvad er du mest stolt af ved dit fag og dit arbejde? 

Vores kultur på værkstedet er jeg meget stolt af. Vi har meget fokus på, at alle skal kunne give plads til alle, så huset er trygt at være i. Vi sætter en ære i, at vi er det samme hus hver dag; de samme mennesker og den samme grundlæggende struktur. Det er med til at give vores borgere en grundlæggende tryghed. Inden for de rammer forsøger vi at skabe et hus, hvor man godt kan være spontan og godt kan sadle om i sidste øjeblik. Det er vigtig viden af have om sig selv, at man godt kan håndtere det uforudsete, selvom man foretrækker det kendte. Det kan være en udfordring, men vi oplever, at det er noget alle kan håndtere, når de bliver støttet på den rigtige måde.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?  

Vi har en gruppe borgere, som ofte er meget lette at engagere og begejstre. De er med på noget sjov og går op i vores aktiviteter. Det er en fornøjelse.

Vi er en lille kollegagruppe, som jeg er meget glad for. Vi er ikke ens, så vi udfylder alle forskellige huller, og kan hurtigt få informationerne rundt til alle og komme eventuelle misforståelser i forkøbet. Der er en god stemning, så det er et behageligt klima at færdes i.

Hvad er det bedste og mest spændende ved dit arbejdsområde? 

Mit arbejdsområde har i over 20 år været inden for det autistiske spektrum, og her føler jeg mig godt tilpas. Det er et spændende felt, at arbejde med mennesker som på den ene side har et stort udviklingspotentiale, og på den anden side har et stort behov for støtte – der findes altid nye måder og nye indgangsvinkler til at hjælpe den udvikling på vej.

Og så synes jeg også bare, at det er spændende at være sammen med mennesker, der brænder for deres interesser - især når det er lidt skævt eller usædvanligt. Mennesker, der står ved at være, hvem de er uden at have behov for at forklare sig. Det er forfriskende.

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde? 

At jeg har lyst til at tage af sted om morgenen, og ikke har travlt med at komme hjem.

Jeg har en stærk fornemmelse af, at mit arbejde giver mening. Det går jeg ikke sådan og siger til mig selv hver dag. Men jeg tænker tit på, hvor godt et sted det er at arbejde, hvor gode kolleger jeg har, og hvordan jeg kan se, at borgerne har det godt og kan lide at være her.

Peter, pædagog

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje

Translate Presse og kommunikation Tilgængelighedserklæring Databeskyttelse Job og karriere