Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Pædagogen Mitra

Pædagogen Mitra

Jeg er pædagog i Børnehuset Løvbakken, som er en selvejende daginstitution. Vi er den første børnehave i Danmark, der er blevet verdensmålscertificeret i Chora 2030.

Hvad er du ansat som, og hvad laver du? 

Jeg varetager opgaver inden for læring, omsorg, socialisering og dannelse, men mere konkret er min opgave at være nærværende med børnene, hvilket gør, at børnenes initiativer former min hverdag og gør den alsidig. Vi kan lege, læse, bygge, gå på opdagelse i naturen, samle skrald, lave yoga, være kreativ eller høre musik for at nævne nogle få ting.  

Vi foretager blandt andet også sprogscreeninger på børnene, varetager forældremøder, dialogmøder med eksterne fagfolk. Da vi er verdensmålscertificerede, holder vi også foredrag og oplæg i hele landet, hvilket måske ikke er det, den typiske pædagog arbejder med, men det er spændende at fortælle andre om vores arbejde. 

Er du specialiseret inden for noget?  

Jeg er uddannet børneyogainstruktør, og det er en af de bedste og mest givende pædagogiske redskaber for mig. På en sanselig og sjov måde kan jeg komme omkring rigtig mange aspekter af børnenes udvikling, når jeg har den baggrund. 

Hvad er det bedste ved dit job? 

Jeg synes, det er helt exceptionelt at arbejde som pædagog. Jeg får ofte at vide, at jeg er meget passioneret omkring mit arbejde, og det er absolut ingen hemmelighed, at jeg elsker mit arbejde. Jeg kender ikke til andre professioner, hvor man kan have så stor indflydelse på sin hverdag, som en børnehavepædagog kan. Friheden er fantastisk og alsidigheden giver mulighed for at inddrage for eksempel kunst musik, bæredygtighed, natur og bevægelse, uden at man kommer væk fra de kompetencer, som en pædagog skal rumme for at opretholde børnenes trivsel.  

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde? 

Det er at se, hvordan børnene udvikler sig i forskellige processer og tilegner sig en masse forskellige kognitive, sociale, emotionelle og motoriske kompetencer igennem de aktiviteter, vi laver sammen.  

Hvad er du mest stolt af ved dit fag? 

Jeg synes, det har stor værdi at arbejde med mennesker og komme så tæt på andre familier og deres historier. Det gør mig stolt at opleve, at vores indsats gør en forskel for andre, og når børnene tager de ting vi snakker om til sig, og spreder empati og kærlighed til andre mennesker, dyr og natur. Det kan også være, når forældre og børn laver ting sammen, der gør en forskel for andre, på grund af de initiativer vi har startet her i børnehaven - såsom at samle ind til andre mennesker eller ændre ting i deres hjem til fordel for miljøet. Der er mange eksempler på, at børnene tager deres viden med sig herfra, og vi kan se, at vores arbejde gør en forskel og giver mening.  

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?  

Jeg kan kun tale i superlativer om min arbejdsplads, og jeg er enormt glad for vores team. Vi er meget forskellige, vi supplerer hinanden godt, og det er også derfor, vi har kunnet opnå vores certificering. For os handler denne certificering ikke om prestige - altså at være den første børnehave i Denmark, som har denne certificering. Det handler om, at vi vil sikre os, at vi er med til at gøre en indsats i at udvikle en mere bæredygtig verden, og at vores yngste medborgere sagtnes kan være med.

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde? 

Faglighed og etik. Det er et stort ansvar at være pædagog, fordi man påvirker børn i deres dannelsesproces og er rollemodel. Vi kan ikke være gode rollemodeller uden høj faglig viden. Det er vores faglighed, der gør, at vi kan handle i praksis. Det er også vigtigt stadig at have fokus på at udvikle sine kompetencer.  

Hvad giver dig energi i hverdagen? 

Min store interesse for pædagogikken og dens virke, samt det gode samarbejde vi har på Løvbakken, giver mig enorm energi i hverdagen.

Har du noget du brænder for i din fritid?  

Jeg brænder for at dyrke yoga i min fritid, og starter hver morgen med 20 minutters yoga. Derudover bruger jeg tid med min familie, og elsker at gå ture i vores skov med vores hund Alfred.  

 

Jeg synes, det er helt exceptionelt at arbejde som pædagog. Jeg får ofte at vide, at jeg er meget passioneret omkring mit arbejde, og det er absolut ingen hemmelighed, at jeg elsker mit arbejde.

Mitra, pædagog i Løvbakken Børnehave

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang