Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Klinisk diætist Tara Anne

Klinisk diætist Tara Anne

Som klinisk diætist i Aalborg Sundhedscenter arbejder jeg med sundhedsfremme og rehabilitering, hvor jeg primært vejleder borgere digitalt.

Hvad er du ansat som og hvad laver du?

Jeg er ansat som klinisk diætist i Aalborg Sundhedscenter. Jeg arbejder i et mobilt rehabiliteringsteam, som har tre diagnosegrupper, herunder hjerte-kar-sygdomme, lungesygdomme og type 2-diabetes. Derudover er jeg også ansat i LIVA-teamet, som er en digital platform, hvor jeg vejleder borgere digitalt. Mit arbejde med LIVA foregår på den måde, at jeg først og fremmest afholder opstartssamtaler med de borgere, som tilmelder sig. I sådan en samtale er det min opgave at finde ud af, hvilke livsstilsændringer, der er vigtige for den pågældende borger at ændre på, og hvad der skal være fokuspunktet for borgerens forløb. Derefter vejleder jeg borgeren over vores digitale platform med jævne mellemrum, indtil vi når til et punkt, hvor personen føler, at han/hun har nået sit mål. I sådan et LIVA-forløb er mine opgaver derfor meget varierende og tilpasset den enkelte borgers behov. Jeg kan f.eks. hjælpe med at finde svar på spørgsmål, der relaterer sig til deres helbred eller hjælpe med at finde særlige madlavningsopskrifter, hvis vi arbejder med en diagnose, som er særligt diætkrævende.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste ved mit job er at vejlede igennem LIVA. Jeg vejleder rigtig mange forskellige borgere og får på den måde lov til at arbejde med en virkelig bred målgruppe. Det betyder også, at ikke to dage er ens, hvilket både gør det til et spændende men også tilpas udfordrende job. Samtidig oplever jeg, at det har den kæmpe fordel, at jeg tænker ekstra kreativt, når jeg starter nye forløb op, fordi jeg netop kommer så vidt omkring de forskellige borgere.

Hvad er du mest stolt af ved dit arbejde og dit fag?

Som klinisk diætist er jeg mest stolt af, at jeg ofte får muligheden for et træde ind i en forebyggende rolle. Jeg har i mange henseender muligheden for at gribe borgeren, inden en eventuel tilstand eller diagnose forværres. Derudover er jeg også stolt over at kunne arbejde med rehabilitering for de borgere, som desværre oplever forværring i deres sygdomsforløb og derfor kan profitere af et rehabiliteringsforløb.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?

Det bedste ved min arbejdsplads er, at vi her på Sundhedscentret er så mange forskellige fagpersoner, der arbejder tværfagligt. Det betyder rigtig meget for mig, at jeg kan sparre med en fysioterapeut eller en sygeplejerske. På den måde bliver jeg i stand til at give borgeren et bedre forløb med en rød tråd hele vejen igennem.

Jeg har i mange henseender muligheden for at gribe borgeren, inden en eventuel tilstand eller diagnose forværres. Derudover er jeg også stolt over at kunne arbejde med rehabilitering for de borgere, som desværre oplever forværring i deres sygdomsforløb og derfor kan profitere af et rehabiliteringsforløb.

Tara Anne, klinisk diætist

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang