Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os IT-supporter Alexander

IT-supporter Alexander

Som IT-Supporter i Aalborg Kommunes nye centraliserede IT-Support, beskæftiger jeg mig primært med håndtering af indmeldte sager, forespørgsler og problemstillinger i supportens sagsstyringssystem. Ellers sidder jeg i vores callcenter 7-9-13 og besvarer IT-henvendelser fra kommunens ansatte.

Hvad er du ansat som?

Nyuddannet IT-Supporter per 12/7-22 med ansættelse i Aalborg Kommunes centraliserede IT-Support. Et forløb der oprindeligt startede som et praktikforløb i den daværende Familie- og Beskæftigelsesforvaltning, som udviklede sig til en IT-Supporter elevstilling.

Den 1/9-21 overgik jeg sammen med kollegaer fra egen og øvrige forvaltninger til kommunens nye Basis-IT Support.

Hvad er det bedste ved dit job?

At arbejde et sted hvor to dage aldrig er ens, bidrage til optimering og den videre udvikling af det nye Support team. At være med til at skabe procedure og supplere teamet med den nyeste viden fra skolebænken. I IT-Support sætter vi en stor ære i at hjælpe de administrative ansatte med deres IT-Udfordringer, store som små.

På trods af praktik/elev stillingsbetegnelsen tidligere, indgik man på lige fod i et kompetent og samarbejdsvilligt team. Man bliver prioriteret af sine kollegaer, som glædeligt hjælper en videre med sager og forespørgsler.

Der er mange gode muligheder for at videreudvikle sig indenfor særlige fagområder og få lov til at sætte eget præg på hverdagen i IT-Support. Særligt det gjorde, at jeg efter uddannelse ønskede at fortsætte i kommunens IT.

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde?

At en standardløsning aldrig forbliver standard. Nye udfordringer opstår dagligt, hvilket betyder, at man løbende fejlfinder på nyopståede udfordringer og fejl. Dernæst at vi kan komme ud til vores kollegaer, se deres omgivelser og opleve deres hverdag kortvarigt i forbindelse med en support opgave hos dem.

Løbende at udarbejde nye arbejdsgange og vejledninger både for supporten, men også for vores kollegaer ude i organisationen. så vi bedst og hurtigst muligt løser udfordringerne hos vores kollegaer.

Hvad er du mest stolt af ved dit fag?

At kunne arbejde struktureret og derved løse udfordringer hverken jeg eller teamet har hørt om før. Dernæst at kunne mærke den glæde der er ude hos vores kollegaer i kommunen, når vi sammen med dem løser problemstillinger og fejl. Noget der for mig er super motiverende og i høj grad styrker lysten til at møde ind på arbejde.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?

Hos IT-Centret generelt har man gode muligheder for videreudvikling fagligt og socialt. Vi har desuden vores egen personaleforening med diverse goder. Et godt socialt fællesskab med teambuilding øvelser både i og ude af huset. Et sted hvor vi alle på trods af forskellige personlige og faglige baggrunde kan bidrage til en konstant udvikling både i afdelingen, men i særdeleshed også hos vores kollegaer ude i organisationen.

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde?

At kunne imødekomme kollegaen med de eller deres IT-Udfordringer, samt at vejlede og forebygge eventuelt Kommende udfordringer bedst muligt, således at de ikke generes af deres IT-Udstyr i forbindelse med deres arbejde.

Mindst lige så vigtigt for mig er det, at jeg er glad for det, jeg laver. Det er desuden særligt vigtigt for mig, at IT-Supporten tør gå ind til nye udfordringer man ikke nødvendigvis kender svaret på, da kundekontakt, struktureret fejlfinding og vejledning fylder utrolig meget i vores hverdag

Der er mange gode muligheder for at videreudvikle sig indenfor særlige fagområder og få lov til at sætte eget præg på hverdagen i IT-Support. Særligt det gjorde, at jeg efter uddannelse ønskede at fortsætte i kommunens IT.

Alexander, IT-supporter

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang