Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Gademedarbejderen Anders

Gademedarbejderen Anders

Vi laver opsøgende arbejde på gadeplan, hvor vi opsøger borgere som har misbrug eller er udsat for hjemløshed af den ene eller anden grund. Vi er sammen med dem, når det er svært, og når det er nemt. Det giver rigtig meget.

Hvad er du ansat som, og hvad laver du?

Jeg er ansat som socialpædagog og gadearbejder i Bo- og Gadeteamet. Vi laver opsøgende arbejde på gadeplan, hvor vi opsøger borgere som har misbrug eller er udsat for hjemløshed af den ene eller anden grund. Det er alt fra sofasurfere, til unge der er havnet i et misbrug og ikke har et hjem, som vi hjælper ind i systemet. Og så er vi også ude og besøge borgere i deres eget hjem. 

Hvad er det bedste ved dit job?

Vi kommer ud til rigtig mange mennesker, der virkelig har brug for hjælp, og som er gode til at modtage vores hjælp. Bo- og Gadeteamet har også et rigtig godt ry. Der er mange, der bliver henvist til os gennem deres venner, familie og bekendte, fordi de selv har været i kontakt med os før. Vi har nogle borgere, der er i den grad har brug for hjælp, og det giver noget at kunne give den hjælp. Det er nogle mega seje mennesker, og der er mange, der har rigtig meget med i bagagen og har været udsat for alle mulige vanvittige ting. 


Altså, jeg var kradset af for længst, hvis jeg skulle i gennem halvt så meget af det, mine borgere har været i gennem. Så det der med at blive en del af deres fortælling og hjælpe dem videre, det er virkelig fedt og givende. Vi får et rigtig godt billede af, hvem det er, vi har med at gøre, fordi de lukker os ind i deres liv. Vi kommer til at kende mange af borgerne i mange år, hvor vi er de nærmeste pårørende. Det er også meget stort at blive lukket ind på den måde. Og så er det et fleksibelt arbejde, hvor vi selv styrer lidt hvordan vi løser opgaverne, så længe vi løser dem. Så skriver vi heller ikke journaler, medicin osv., så vi bruger alt vores tid med borgerne.  

Hvad er du mest stolt af ved dit fag og dit arbejde?

Mit arbejde og min funktion i Bo- og gadeteamet. Vi har altid et håb for mennesket. Og det kan godt være, at borgerne aflyser 10 aftaler i streg eller drikker sig fulde. Vi møder dem stadigvæk dagen efter og har stadigvæk et håb for dem. Altså vi er der virkelig for dem, lige meget hvor meget modstand, de kan give os i deres rus. Og det håb er også det, der gør, at man kan være i det. 

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?

At vi får en relation, i og med at vi lærer borgerne så godt at kende. Dét at vi kan mødes i en ligeværdig relation uden at være en autoritet eller ”ham der fra kommunen”, altså vi er lige i øjenhøjde med dem og møder dem, lige der, hvor de er. Vi er sammen med dem, når det er svært, og når det er nemt. Det giver rigtig meget. Og så det der med at få en masse fortællinger om, hvad de har været i gennem, det er vildt spændende.  

Hvad er det bedste og mest spændende ved dit arbejdsområde?

Det mest spændende er nok, at det er så forskelligt, hvad jeg møder ind til. Jeg ved ikke i dag, når jeg går herfra, om mine aftaler de holder, eller om der kommer et eller andet akut, vi skal rykke ud til. Vi er jo med ind over en masse ting, såsom tvangsindlæggelser, voldsepisoder på gadeplan og så videre. Det kan tit sætte hverdagen i en anden retning, end den, man lige havde regnet med. Så der skal ikke så meget til at tippe en dag, og det er sindssygt spændende at være i. Der er altid et spændingsmoment i det. 

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde? 

Det vigtigste er at hjælpe borgerne og møde dem i øjenhøjde. Og så er det de gode kolleger, som jeg virkelig har her. Vi kender hinanden ud og ind. Vi er der for hinanden, og det bliver vi nødt til for at være i den her stilling.  

Vi kommer til at kende borgerne i mange år, hvor vi er de nærmeste pårørende. Det er meget stort at blive lukket ind på den måde

Anders, pædagog

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang