Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Familierådgiveren Lotte

Familierådgiveren Lotte

Jeg er ansat som pædagogisk familierådgiver i Familiegruppen Øst. I mit job vejleder og hjælper jeg familier med forskellige udfordringer, hvor børnenes trivsel og udvikling er udsat. Det er et alsidigt arbejde, hvor jeg hver dag lærer noget nyt.

Hvad er du ansat som?

Jeg er ansat som pædagogisk familierådgiver i Familiegruppen Øst i Vejgaard Bymidte. Mit arbejde indebærer, at jeg skal vejlede og guide familier med forskellige udfordringer med fokus på børnenes trivsel og udvikling. I familierne skal jeg arbejde ud fra en handleplan, der er udarbejdet af rådgiveren. Vi arbejder tæt sammen, og vi har for eksempel løbende samtaler, hvor vi drøfter sagerne og sikrer, at familierne er på rette spor.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste ved mit job er, at det er alsidigt. De familier jeg kommer hos, har alle forskellige udfordringer og problematikker. Jeg skal med min faglighed og mine erfaringer arbejde målrettet med familierne, og sikre at de får den hjælp og støtte, de har behov for. Det giver mig energi og glæde, når jeg oplever familierne udvikle sig i en positiv retning, og ser børnene komme i bedre trivsel.

Jeg sætter også stor pris på, at der er plads til, at vi som medarbejdere er forskellige. Vi kan byde ind på opgaver, hvor lige præcis vores kompetencer og styrkesider kan bruges. Jeg er eksempelvis med i Grønlænder Teamet, hvor jeg kan bruge min viden fra mine tidligere jobs som pædagog på Grønland. Jeg har også selv grønlandske rødder, hvilket betyder, at jeg bedre kan møde og favne mine opgaver, hvor både faglighed, normer og kulturer spiller ind.

Hvad er du mest stolt af ved dit arbejde?

Jeg er stolt af mit job, fordi vi i Familiegruppen Øst løfter nogle vigtige opgaver i samfundet, hvor faglighed og forskellighed er vigtig. 

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde? 

Jeg arbejder med forskellige faggrupper som psykologer, socialrådgivere, psykiatrien, skoler, sundhedsplejersker, institutioner og ledere. Det giver et bredere perspektiv på opgaverne, og jeg lærer noget nyt hver dag.

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde? 

I mit arbejde er det vigtigt, at familierne bliver mødt med respekt og ligeværdighed samt at de bliver taget alvorligt i de situationer, de står overfor.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?

Det bedste ved min arbejdsplads er, at jeg har et godt sammenhold med mine kollegaer. Vi passer godt på hinanden, og der er altid plads til sparring eller en god snak. Humor og glæde er også en stor del af hverdagen, hvilket betyder meget for det kollegiale sammenhold og trivslen på arbejdspladsen. I Familiegruppen Øst er man ikke alene. Jeg oplever at hjælpsomhed, omsorg og sammenhold er en helt naturlig del af hele huset.

Det giver mig energi og glæde, når jeg oplever familierne udvikle sig i en positiv retning, og ser børnene komme i bedre trivsel.

Lotte, Pædagogisk familierådgiver

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang