Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os Erhvervskonsulenten Frida

Erhvervskonsulenten Frida

Jeg er ansat som erhvervskonsulent i Aalborg Kommune. Jeg arbejder inden for socialt ansvar, og det betyder, at jeg hjælper iværksættervirksomheder og etablerede virksomheder, som gerne vil gøre en samfundsgavnlig forskel.

Hvad er du ansat som?

Som overskriften indikerer, er jeg ansat som erhvervskonsulent hos BusinessAalborg. Hovedsageligt arbejder jeg med den del af det sociale ansvar som handler om mennesker og arbejdskraft, men det kan også være andre samfundsgavnlige tiltag. For nylig er jeg også startet som teamleder, hvor jeg kommer til at gå mere i dybden med iværksætteri. Jeg har været her siden januar 2016 - så lidt mere end 6 år, og jeg ser frem til mange år endnu.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste er at være en form for fødselshjælper til iværksættere og virksomheder, som vil noget samfundsgavnligt med deres forretning. Desuden er der helt vildt mange kontaktpunkter i mit job, og jeg møder sindssygt mange spændende mennesker og virksomheder. Det betyder, at ingen dage ligner hinanden, og det er sådan et kreativt puslespil at finde hvad, der er det rigtige næste skridt for dem.

Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde?

Det mest spændende ved mit job er, at det er i konstant udvikling – både iværksætteriet og området omkring socialt ansvar. En vigtig funktion ved mit job er at tænke folk fra kanten af arbejdsmarkedet ind i forhold til virksomheder. Jeg er tovholder på Små Job med Mening, som er en ordning, hvor virksomheder kan købe folk fra kanten af arbejdsmarkedet på faktura i en afgrænset periode og på den måde få nogle opgaver løst, som de måske ellers forsømmer. Vi har dermed fundet en måde at gøre det nemt for virksomhederne at ansætte folk og håber ligeledes, de er med på at gøre en forskel for et andet menneske.

Hvad er du mest stolt af ved dit fag?

Jeg er stolt over at være med til at gøre en forskel for virksomheder, men især også for de personer der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, som vi kan hjælpe med at skabe en jobidentitet. Det er en fantastisk følelse at mærke den udvikling, man har bidraget til hos et andet menneske. Jeg betragter i høj grad deres succes som min succes.

Derudover har vi i Aalborg Kommune fået den socialøkonomiske kommunepris i 2021. Det er en hæderspris inden for det område, jeg arbejder med, og det gør mig da stolt og glad.

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?

Det bedste er alt det mine kollegaer og jeg kan opnå, når vi sætter hovederne sammen. Der er rigtig godt humør i BusinessAalborg, hvor jeg arbejder. Vi har stor tillid til hinanden og bruger hinanden som sparringspartnere. Jeg tror på relationer og mennesker som fundament i mange ting, og derfor synes jeg, det bedste er, at vi kan noget sammen, som er større end det, jeg kan selv.

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde?

Helt grundlæggende er det vigtigt for mig at være med til at gøre en forskel. Man kan drive erhverv på mange måder, og for mig er det vigtigt med en værdipakke, der er større end vækst og penge. I mit arbejde her i BusinessAalborg har jeg muligheden for at gøre netop dette og i stedet fokusere på individet.

Desuden er det vigtigt for mig, at vi gør forskellen her i Aalborg Kommune. Jeg har en kæmpe stolthed over for den kommune, jeg er bosat i, og det er vigtigt for mig at bidrage til, at Aalborg bliver en iværksætterby i verdensklasse.

Der er helt vildt mange kontaktpunkter i mit job, og jeg møder sindssygt mange spændende mennesker og virksomheder. Det betyder, at ingen dage ligner hinanden, og det er sådan et kreativt puslespil at finde hvad, der er det rigtige næste skridt for dem.

Frida Tarp, erhvervskonsulent

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang