Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Mød os DUS-pædagog Leo

DUS-pædagog Leo

Jeg er DUS-pædagog, friluftsvejleder og tillidsrepræsentant på Svenstrup Skole. Jeg elsker at arbejde med børn, og det er vigtigt for mig, at jeg formår at få børnene til at føle sig set og anerkendt, og at jeg møder dem der, hvor de er.

Hvad er du ansat som, og hvad laver du?

Jeg er ansat som DUS-pædagog på Svenstrup Skole. Mit arbejde består af mange forskellige opgaver. Jeg er også tillidsrepræsentant og har en stor interesse i ledelse og administration - at få dussen til at køre rundt, dække sygemeldinger og vælge, hvilke områder der skal prioriteres. Derudover er jeg uddannet friluftsvejleder og står for valghold i 9. klasse og underviser i blandt andet træklatring og mountainbike.

Mit arbejde som pædagog i DUS giver sindssygt mange positive oplevelser, og for mig handler det meget om, at jeg bliver tanket op ved at se den glæde, der er i børnene, når de får små sejre og bare bruger deres fritid på en fed måde. Forældresamarbejde er også vigtigt i mit arbejde, og det er rigtig givende, at jeg kan være med til at hjælpe med at løse eventuelle hverdagsproblematikker.

Hvad er det bedste og mest spændende ved dit arbejde?

Det er friluftsdelen og muligheden for at være udenfor. I udendørsaktiviteterne har jeg mulighed for at kombinere mine fritidsinteresser med mit arbejde, og så elsker jeg jo at arbejde med børn og se deres udvikling. Vi har rigtigt mange friluftsaktiviteter i DUS, hvilket vi har mulighed for i kraft af vores kompetencer grundet min friluftsvejlederuddannelse samt, at vi har en anden medarbejder, der har flere certifikater inden for området. Vi har også vores egne kanoer og kan tage ud at sejle, ligesom vi har et stort udeareal og gode træer at klatre i.

Jeg er også meget interesseret i tillidsmandsarbejdet, og jeg er nysgerrig på ledelse, og hvordan man får skolen til at køre rundt bedst muligt, og så går jeg meget op i mine kollegaers trivsel.

Hvad er du mest stolt af ved dit fag?

Jeg er mest stolt af mit fag, når jeg kan se, at børnene smiler, vokser og udvikler sig. For eksempel når der starter nye børnehaveklasseelever efter sommerferien, og de skal lære at klatre i træer og er helt usikre og skal finde troen på sig selv. Så ser man dem pludselig sidde oppe i træerne og spise deres madpakker og bare være helt klar til at starte i 1. klasse. Det er en fed udvikling at se. Så for mig er det generelt bare den udvikling børnene gennemgår.

Jeg er jo så heldig, at jeg udover at være i DUS har valgfag med børnene i skolen. Derfor kommer jeg til at følge dem i deres skolegang og får lov at se den helt store udvikling, de har gennemgået, inden de går ud af skolen. 

Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?

Det er den store grad af frihed, vi har til at lave de projekter, som vi synes er fede, og som vi brænder for. Jeg er virkelig glad for, at man giver plads til det og prioriterer det. Vi er meget medbestemmende i forhold til til at sætte vores eget præg på, hvordan dagene skal være, og hvordan dussen skal være. 

Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde?

Det vigtigste er nok, at børene har ret til at bestemme over deres egen fritid. Jeg synes, det er utroligt vigtigt, at man husker på, at når børnene kommer fra skole over i DUS, så er det deres fritid, og det skal vi respektere. Vi laver nogle projekter, hvor det er børnene, der er den primære drivkraft, så det ikke bliver noget, de bare skal, men det bliver deres lyst, der driver værket.

Derudover er det bare utroligt vigtigt for mig, at jeg formår at få børnene til at føle sig set og anerkendt, samt at jeg møder dem der, hvor de er.

Jeg bliver tanket op af mit arbejde. Jeg har frihed til at lave de projekter, som jeg brænder for. Børnene kan godt mærke, om man brænder for det, man laver. Det synes jeg er vildt fedt

DUS-pædagog Leo

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang