Skip til hoved indholdet
    Hjem Foreninger og arrangører Afhold arrangement og book faciliteter Indendørsfaciliteter Naturens Huse

Naturens Huse

Naturens Huse er ejet af Aalborg Kommune. Husene udlånes og bookes primært af skoler, offentlige institutioner og interesseorganisationer. Naturens Huse udlånes ikke til private formål.

Information om husene

Naturens Huse ligger i nogle af kommunes naturområder med rig mulighed for at lave forskellige aktiviteter i naturen. Der findes 5 huse samt en Fjordvogn med krible krable kasse:

  • Infohuset i Østerådalen Nord
  • Aslundhytten i Vester Aslund Plantage
  • Lundby Hedehus i Lundby Bakker
  • Alsbjerghuset i Lundby Bakker
  • Koldkærhytten i Koldkær Skov mellem Hals og Hou
  • Fjordvogn på Egholm

Udlån, booking og nøgler

Infohuset Østerådalen

En skole, institution, forening eller studiekreds kan højst booke huset i 3 dage per måned. Huset kan udelukkende bookes mandag til torsdag.

Skriv til Steen Bruun Andersen for booking af Infohuset

Aslundhytten, Lundby Hedehus, Alsbjerghuset og Koldkærhytten

Børnehaver, institutioner og skoler i Aalborg Kommune kan gratis låne husene.

Lokale foreninger, studiekredse og interessegrupper kan ligeledes benytte husene til møder og arrangementer.

Skriv til Byer og Natur for booking af husene

Nøgler

Nøgler eller nøglekort afhentes og afleveres ved Team Forvaltning og Drift i Byer og Natur, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby i normal åbningstid.

Fjordvogn på Egholm

Fjordvognen er en krible krable trækvogn. I vognen findes grej og opgaver til undersøgelse af smådyr på land.

Vognen findes i skoletjenestens hus på Egholm. Den er placeret i det lille skur på siden af huset.

Vognen kan tilgås af institutioner og dagplejere efter aftale med Pædagogisk Udviklingskonsulent, Pernille Bonderup Christensen.

Skriv til Pernille for at låne Fjordvognen

Hvis du vil vide mere

Infohuset ligger i det naturskønne og bynære Østerådalen. Huset er indrettet med kontor, toilet, køkken, undervisningslokale og rum for dagplejere. Undervisningslokalet har plads til 25 siddende personer. Dagplejebasen kan anvendes af alle dagplejere i Aalborg Kommune. Dagplejebasen er indrettet med pusleplads, kogeplader og håndvask. Bag huset findes en bålplads, som frit kan benyttes. Medbring eget brænde.

Ved booking af undervisningslokalet får du samtidig adgang til køkken og toilet. Lokalet kan bookes til undervisnings-, foredrags- og kursusvirksomhed. Lokalet kan bookes af alle offentlige institutioner, foreninger og studiekredse i Aalborg Kommune. I lokalet finder du projektor og lærred til fri afbenyttelse.

Brugere af huset skal være opmærksomme på flyvende bier, da Aalborg Biavlerforening har bistader til at stå bagved Infohuset. Børn må aldrig stå foran bistaderne i biernes flyveretning.

Aslundhytten ligger midt i Vester Aslund plantage kun 250 meter fra to aktivitetsvenlige vandhuller. Aslundhytten er på 54 m2. Hytten er udstyret med brændeovn, varmepumpe og køkken. Der er plads til 25 siddende børn. Desuden findes toilet med pusleplads.

I laden findes der grej til feltundersøgelser i de to vandhuller, der er beliggende i Horkedalen, 250 meter nordvest for Aslundhytten. Medbring selv rygsække eller andet til transport af grejet. På laden findes en postkasse med aktivitetsforslag. Der er mulighed for bålaktiviteter ved hyttens bålplads. Medbring eget brænde og båludstyr. Benyt samme nøgle til at låse toilettet og laden op.

I bil eller minibus kan du køre ind til hytten via Grøn rute fra Aslundvej. Efter at have låst bommen op kan du parkere lige ved hytten.

Lundby Hedehus er et skønt, stråtækt, gammelt hus, som ligger smukt placeret i det naturfredede Lundby Bakker.

I huset findes toilet (medbring selv toiletpapir), køkken og opholdsrum. Køkkenet er udstyret med elkomfur, bageovn og køleskab. Der er plads til 25 siddende børn ved 6 borde. I haven findes en bålplads. Medbring eget brænde. I redskabsrummet findes trillebør, skovl, rive og savbuk, der frit kan benyttes ved bålpladsen.

Alsbjerghuset er et lille, fint bondehus fra 1700-1800-tallet, som ligger smukt i et dalstrøg i Lundby Bakker ned til Hadsund Landevej. Huset ligger godt beskyttet af bakkerne omkring sig og de selvsåede træer på skråningerne. Huset ligger i en stor indhegning, da området bliver græsset af får.

Alsbjerghuset er på 35 m2 og har plads til 25 siddende børn. Huset er udstyret med brændeovn (medbring selv brænde) og et hyggeligt loftsrum til en god historiefortælling.
Der er IKKE toilet i huset og der henvises derfor til den omkringliggende natur eller det offentlige toilet på festpladsen 300 meter syd for huset.

Der er IKKE feltudstyr eller undervisningsmateriale i Alsbjerghuset. Til gengæld ligger huset perfekt i forhold til at komme en tur i naturen, hvor I kan lave mange forskellige aktiviteter.

Med en placering midt i skoven og kun 250 meter ned til en børnevenlig strand ved Kattegat, ligger hytten aldeles godt placeret til en dag i naturens tegn. Hytten er på 50 m2 og udstyret med brændeovn, varmepumpe og køkken. Der er plads til 25 siddende børn. Desuden findes toilet og depotrum.

I depotrummet findes undersøgelsesudstyr til feltundersøgelse af fugleliv, insekter i skoven og til fangst af smådyr i vandet enten i bækken, som løber tæt på hytten, eller i havet 250 meter væk. I depotrummet kan du også finde rygsække til transport af forskelligt grej og undervisningsmateriale.

25 hængekøjer er tilgængelige til udlån i perioden fra 1. april til 1. november, hvis du ønsker at overnatte udendørs i forbindelse med et besøg i hytten.

I tilknytning til hytten er der etableret en fuglesti. På en kort tur igennem Koldkær Skov kan du se et udpluk af forskellige fugle- og insektkasser.

Der findes en overdækket bålplads med bålfad til fri afbenyttelse af besøgende i hytten. Medbring selv brænde og vær opmærksom på at placere bålfadet under røghullet i taget.

Du kører ind på parkeringspladsen på højre side, når du kommer sydfra. Der er et skilt ud til vejen, hvor der står "Koldkær Skov". Fra parkeringspladsen fører en skovvej helt ind til hytten.

Kontakt

Byer og Natur

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 22 54

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang