Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Vestre Fjordpark

Vestre fjordpark er et 165.000 m2 stort rekreativt område, med et væld af aktivitetsmuligheder, f.eks. svømning, udspring, boldspil, vandleg, parkour og meget mere. Der er også legepladser, café, grillområder, lækroge og en smuk natur omkring fjorden

Vestre Fjordpark

Vestre Fjordpark er et stort rekreativt område på 165.000 m2. Et samlingssted for alle, der har lyst til at nyde naturen tæt ved fjorden eller til at svømme, sejle i kajak, spille bold og måske udfordres på en forhindringsbane.

Aalborg Kommunes naturvejledere er tilknyttet Fjordhuset. I Fælleshuset og øvrige bygninger holder lokale foreninger og klubber til. I bygningskomplekset finder du også Café Salt.

Vestre Fjordpark er inddelt i flere områder kaldet Stranden, Tangen, Kilen, Fladen, Krattet og Skoven.

Vestre Fjordpark

Stranden og Tangen

Stranden er et stort badeområdet med sandbund, et 50 m bassin og et udspringsbassin med vipper, udspringstårn og klatrevæg. Solen kan nydes på trædækket, på opholdsarealerne på tagene eller på græsarealerne med flere lækroge.

Arealet mellem fjorden og badeområdet kaldes Tangen. Herfra kan søsættes kajakker. I fjorden findes en flydebro, hvorfra kajakker også kan søsættes. Her er ligeledes markeringsbøjer til Open Water-svømning.

Kilen og Fladen

Kilen er karakteriseret ved åbne græsarealer og mange aktivitetsmuligheder som f. eks. kast med frisbee, parkour, street work-out, løb på stisystemet, fod- og håndbold, streetbasket og beachvolley. Børnene kan cykle på den børnevenlige cykelbane eller løbe på asfaltbulerne. Det rolige område, Fladen, består af en stor græsplæne med bålplads, som også velegnet til større arrangementer. 

Krattet og Skoven

Det fugtige krat mod vest adskiller sig fra de åbne områder. Her er slyngede trampestier og pæle med fuglekasser til tårnfalke. Skoven på bakken vil på længere sigt fremtræde som en lys skov af egetræer, der mod nord afgrænses af et blomstrende skovbryn.

Der er overdækkede borde/bænke i ankomstområdet og flere fritstående borde/bænke i hele området . Du kan også prøve tarzanbanen eller nyde udsigten fra det 15 m høje skulpturelle tårn, skabt af kunstneren Thomas FOS Poulsen.

Åbningstider

Vestre Fjordpark er åben hele døgnet og gratis adgang. 

Når livredderflaget er hejst, er der livreddere til stede i flg. tidsrum:

  • I perioden 5/6-16/8: Kl. 10.00-19.00
  • I perioden 17/8-23/8: Kl. 12.00-18.00

OBS! På grund af de særlige omstændigheder omkring Covid19 er alle vipper inkl. klatrevæggen samt omklædningsrummene foreløbig lukket.

 

Velkomstplanche med kort, beskrivelse af området og aktivitetsmuligheder i Vestre Fjordpark (pdf)

Planchevæg om dyre- og planteliv, Friluftsbadets historie og forandring til Vestre Fjordpark (pdf)

Sikkerhedsregler for badning, udspring og klatrevæg (pdf)

Del indhold

Badevandsprofiler og -analyser 2014

  COVID 19

By- og Landskabsforvaltningen er i øjeblikket lukket for personligt fremmøde grundet COVID 19.

Du kan kontakte os telefonisk på 9931 2000 for yderligere info.